Josca
Josca Entertainment 28 mei 2016
Leestijd: 5 minuten

20 x de Game of Thrones-cast en hun eerdere rollen

Benieuwd hoe Jason Momoa er ook gladjes uit kan zien in plaats van als de ruige Khal Drogo? Je staat op het punt om dát en vele andere ‘transformaties’ te zien van de Game of Thrones-cast!

1. Kit Harington als Jon Snow.

Voordat Kit Harington als onze geliefde Jon Snow op televisie te zien was, speelde hij in het theater. Game of Thrones was dan ook zijn echte doorbraak. Tussen 2008 en 2009 speelde hij Albert Narracott in theaterproductie War Horse.

2. Jason Momoa als Khal Drogo.

Al leek hij een behoorlijk bullebak, toch schuilde er wel iets van liefde in hem voor zijn Khaleesi Daenerys. Geloof het of niet: ooit speelde hij een hunk in de film Baywatch: Hawaiian Wedding. What a change.

3. Diana Rigg als Olenna Tyrell.

Al lijkt de rol Diana op het lijf geschreven, ze begon een aantal tientallen jaren geleden met een totaal andere rol als Emma Peel in de serie The Avengers.

4. Eugene Simon als Lancel Lannister.

Soms vergeten we deze personage een beetje, maar hij werd toch een redelijke bedreiging voor de troon door zich aan te sluiten bij de High Sparrow. Ooit begon hij zijn carrière in Nickelodeons House of Anubis.

5. Jack Gleeson als Joffrey Baratheon.

Als misschien wel het meest gehate karakter van de serie, was deze echter perfect weggelegd voor Jack Gleeson. Al eerder heb je hem kunnen zien als schattig, klein en onschuldig jongetje in de eerste film van de Dark Knight-trilogie: Batman Begins.

6. Natalie Dormer als Margaery Tyrell.

Natalie Dormer is niet bepaald onbekend met het spelen van een koningin, want naast Queen Margaery Tyrell in Game of Thrones, startte ze haar carrière als de vrouw van Koning Henry VIII, Anne Boleyn in The Tudors.

7. Emilia Clarke als Daenerys Targaryen.

Hoewel platinablonde lokken haar wel geweldig staan, is de Mother of Dragons officeel een brunette. Eén van haar vroegere rollen was als Savannah in een televisiefilm genaamd Triassic Attack.

8. Lena Headey als Cersei Lannister.

We kunnen ons niemand anders voorstellen dan Lena als Cersei, want ze speelt dit zo vol overtuiging dat ze bijna Cersei is gewórden. Echter kan ze ook wel een sympathiekere regente spelen, zoals de Koningin van Sparta in de film 300.

9. Aidan Gillen als Petyr Baelish (Littlefinger).

Zelfvertrouwen en arrogantie stralen doorgaans van Aidan af in zijn rol als de strategische Petyr Baelish. Eerder speelde hij een -minstens zo gladde- advocaat in misdaadserie The Wire.

10. Stephen Dillane als Stannis Baratheon.

Meneer heeft het redelijk lang volgehouden in de show en zijn personage is dan ook noemenswaardig. Naast Stannis Baratheon die de troon wilde opeisen, speelde hij eerder de man van Virginia Woolf, Leonard Woolf, in de film The Hours.

11. Charles Dance als Tywin Lannister.

Verbluffend goed speelde Charles Dance de rol van de ijskoude Tywin Lannister, die over King’s Landing regeerde zonder ooit maar op de IJzeren Troon te zitten. In een eerdere rol van hem, was hij een stuk aardiger, als een Engelse gentleman in de film Rebecca, toevallig zelfs naast Game of Thrones-medespeelster Diana Rigg.

12. Mark Addy als Robert Baratheon.

Jaja, herinner je hem nog? Naast koning, heeft hij ook wat minder serieuze rollen gespeeld, zoals schildknaap Roland in A Knight’s Tale uit 2001. Blijkbaar heeft hij een goede promotie gekregen.

13. Natalia Tena als Osha.

Deze is voor alle mensen die haar herkenden, maar niet konden plaatsen wáárvan ook alweer. Natalia was in Game of Thrones voor het eerst te zien in het eerste seizoen als wilde vrouw Osha, die uiteindelijk de jongste Stark beschermde. Een andere bekende rol die ze speelde was die van Nymphadora Tops in de Harry Potter-films.

14. Julian Glover als Maester Pycelle.

Het enige wat dit karakter goed lijkt te kunnen doen, is nutteloos advies geven wat niemand toch ooit uitvoert. Al eerder had hij een klein rolletje als adviseur, maar dan op militair gebied, in Star Wars: The Empire Strikes Back. Tevens verzorgde hij de stem van spin Aragog in Harry Potter.

15. Rory McCann als The Hound.

Als één van de namen op Arya Starks ‘dodenlijstje’, is The Hound een redelijk angstaanjagend personage. Het is dan ook vreemd om hem buiten die rol te zien, zonder het welbekende litteken en gezichtsbeharing, in actie-komedie Hot Fuzz.

16. Iain Glen als Jorah Mormont.

We vermoeden dat Ser Jorah momenteel voornamelijk nog gedreven wordt door zijn liefde voor Daenerys, maar ooit speelde hij zij aan zij met Angelina Jolie in Lara Croft: Tomb Raider.

17. Carice van Houten als Melisandre.

Waar is dit lijstje zonder onze Carice van Houten? Tegenwoordig kennen we haar als rode priesteres Melisandre, maar wij zullen bijvoorbeeld nooit haar rol in de Nederlandse film Minoes vergeten.

18. Nathalie Emmanuel als Missandei.

Missandei is één van de weinige mensen in Mereen die Daenerys daadwerkelijk vertrouwt. Nathalie Emmanuel begon haar acteercarrière als Sasha Valentine in de Engelse dramaserie Hollyoaks.

19. Gwendoline Christie als Brienne of Tarth.

Werkelijk waar niemand anders had de rol van Brienne zo geweldig kunnen neerzetten als Gwendoline Christie dat doet. Als bekwaamd ridder streeft ze ernaar de Stark familie te beschermen. Ze begon haar carrière in de film The Imaginarium of Doctor Parnassus, met als titel slechts ‘Classy Shopper #2‘.

20. Liam Cunningham als Davos Seaworth.

Nadat hij trouw was geweest aan Stannis Baratheon en hij merkte dat dat toch niet zo goed uitpakte, koos hij toch voor een ander pad. Hij is het Middeleeuwse sfeertje best gewend, want hij speelde eerder een ridder, naast onder andere Sean Connery, die trouw was aan King Arthur in First Knight.

Verbaasde dit je al? Dit zijn 10 Game Of Thrones acteurs die er in het echt totaal anders uitzien:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
20 x de Game of Thrones-cast en hun eerdere rollen
Sluiten