Sharon
Sharon Love & Life 5 mrt 2018

21 struggles die alleen té vriendelijke mensen begrijpen

Vriendelijkheid is een hele goede eigenschap, maar dat deze eigenschap zich ook tegen je kan keren, zal iedereen die een beetje te vriendelijk is vast en zeker herkennen.

1. De telefoon ophangen is een stressvolle ervaring. Je wil wel ophangen, maar ook niet onvriendelijk zijn.
polite1

2. Wanneer je iemand hoort niezen wil je eigenlijk altijd “gezondheid” zeggen. Maar je wil ook weer niet raar gevonden worden als iemand verder weg zit en je het bijna moet toeschreeuwen.
polite2

3. Het interne conflict als je niet zeker weet of je je stoel aan een oud persoon moet geven. Wat als diegene helemaal niet zo oud is als je denkt? Ben je dan juist onvriendelijk?
polite3

4. Wanneer je verwacht dat mensen vriendelijk zijn, shockeert het je al snel als ze ook maar een klein beetje onaardig zijn.
polite4

5. Wanneer je de deur openhoudt voor één persoon en ‘m vervolgens voor de dertig mensen erachter ook moet openhouden.
polite5

6. Het moment dat iemand je een andere naam geeft, en de tijd om diegene te verbeteren voorbij is. Dit is je nieuwe naam vanaf nu.
polite6

7. Of wanneer iemand je naam verkeerd uitspreekt. Verbeteren? Of toch niet? De struggle.
polite7

8. Wanneer iemand op jouw gereserveerde plek zit, maar je het diegene niet durft te vertellen. Er is vast wel nog ergens een andere plek waar je net zo prima zit, toch?
polite8

9. Overal ‘dankjewel’ op zeggen. Soms zelfs tegen een pinautomaat.
polite9

10. Hetzelfde geldt voor ‘sorry’. Het is bijna een stopwoordje.
polite10

11. Te laat komen omdat je weer bent opgehouden door verkoopmensen op straat. Je wilde even wat eten halen, maar zit nu vast aan een abonnement van €5 per maand.
polite11

12. Wanneer er een plek vrijkomt in de tram, maar je niet durft te gaan zitten. Misschien wil diegene daar tegenover je ook wel zitten?
polite12

13. Iemand het allerlaatste koekje geven, ook al wilde je ‘m heel, heel graag.
polite13

14. Kleding of producten kopen omdat de verkoopmedewerker het zo erg aanraadde. Weer een trui die je nooit gaat aandoen.
polite14

15. Je bord leeg eten, ook al had je het helemaal niet besteld. Je kan het gewoon niet maken om de ober te vertellen dat de bestelling verkeerd is doorgegeven.
polite15

16. Een nieuw kapsel krijgen dat je eigenlijk haat, maar toch met een big smile zeggen dat je het geweldig vindt. Thuis is het tijd om te huilen.
polite16

17. Iemand blijven daten terwijl je diegene helemaal niks vindt. Je zegt ‘ja’ tegen een tweede date om niet onaardig te zijn, maar voor je het weet hebben jullie een relatie.
polite17

18. Een berichtje ontvangen van een onbekend nummer, maar niet durven te vragen wie het is. En dus praat je maar gewoon een beetje mee.
polite18

19. Sorry zeggen voor het feit dat je teveel sorry zegt.
polite19

20. Je vriendelijkheid wordt bovendien vaak aangezien als flirten. Dan dus maar bot zijn?
polite21

21. Je hebt geen idee hoe je op een vriendelijke manier een feest verlaat en dus verdwijn je zonder gedag te zeggen. Er zijn teveel mensen om allemaal individueel doei te zeggen. Zo krijgt iedereen dezelfde behandeling.
polite22

 

Wist je dit al? Mensen met zussen zijn vriendelijker, vrolijker en kunnen blijkbaar beter communiceren:

Zussen
Reageer op artikel:
21 struggles die alleen té vriendelijke mensen begrijpen
Sluiten