Anne-Margreet
Anne-Margreet Love & Life 18 maart 2018

21 tekenen dat je (eindelijk) volwassen begint te worden

Je quarterlife crisis heeft eventjes geduurd, maar je begint nu toch eindelijk tekenen van volwassenheid te vertonen. Hoe weet je zeker of het écht zover is? Als je je in deze 21 tekenen herkent, dan zit je op de goede weg.

Vroeger leek volwassen worden alleen maar rozengeur en maneschijn. Boy, wat zaten we verkeerd. Eén ding is zeker, ontkomen doe je er helaas niet aan.

1. In plaats van je zuurverdiende geld direct uit te geven wanneer het op je bankrekening staat, hou je je in zodat je aan het einde van de maand een keer niet op noodles hoef te leven.

budget

2. Tot je eigen verbazing verheug je je op een tripje naar de supermarkt. Je maakt tegenwoordig zelfs boodschappenlijstjes zodat je nooit meer zonder een lege koelkast zit.

whatshappening

3. Maar je wordt nóg enthousiaster van een goede aanbieding. Je kunt het dan ook niet laten om er meteen éxtra veel van in te slaan. Je kunt immers nooit genoeg toiletpapier hebben, toch?

thisisthebest

4. Daar waar je vroeger ergens in de vroege middag je bed uit rolde, is vroeg opstaan voor jou nu de gewoonste zaak van de wereld. En je hebt er niet eens meer vijf wekkers nodig, je staat gewoon netjes na één keer snoozen op.

wakingup3

5. Zelfs in het weekend sta je nu op tijd op, omdat je anders het gevoel hebt dat je niets meer aan je dag hebt. Waarschijnlijk zou je niet eens meer kunnen uitslapen als je het zou willen. Bedankt, interne klok.

saturdaymorning

6. Je begint de ene na de andere uitnodiging voor bruiloften op je deurmat te vinden en ook aan geboortekaartjes is er geen gebrek. Je leeftijdsgenoten lijken ineens allemaal de drang te voelen om naar het altaar te lopen.

wedding

7. Wat natuurlijk gepaard gaat met eindeloze gesprekken over onderwerpen die niet eens op jouw vijfjarenplan beschreven staan. Maar je kunt inmiddels meepraten alsof je het nooit meer over iets anders hebt.

happyforyou

8. Je hebt jezelf wijsgemaakt dat je gezond eten écht lekker vindt en je liever een bord met gestoomde groenten naar binnen werkt dan een patatje met. En het werkt nog ook.

lettuceburgers

9. Tot je verschrikking beginnen mensen steeds vaker aan je te refereren als ‘mevrouw’ in plaats van ‘meisje’. Wanneer ben je die onzichtbare leeftijdsgrens overgegaan die je ineens tientallen jaren ouder heeft gemaakt?

audreysunglasses

10. Maar als iemand om je ID vraagt om je leeftijd te checken, dan glunder je bijna van trots.

happydance

11. Als je gaat stemmen dan stem je niet meer alleen voor de naam die je het meest aanspreekt. Als stemgerechtigde neem je je plicht serieus en pluis je van tevoren alle verkiezingsprogramma’s uit. Maar daarna trakteer je jezelf wel op een Happy Meal omdat je het verdiend hebt.

imthebomb

12. Samenwonen met huisgenoten resulteert de laatste tijd steeds vaker in een conflict over vieze afwas, vuilniszakken die niet aan de weg zijn gezet en het permanent verstopte doucheputje. Je hebt nou eenmaal graag je zaakjes op orde.

roommates

13. Een bezoekje aan IKEA is het hoogtepunt van jouw week. En nu je toch zo vroeg opstaat, kun je er zijn voordat de weekenddrukte begint!

ikea

14. Voor de aankoop van noodzakelijke huishoudelijke items neem je uitgebreid de tijd om je te verdiepen in reviews. Wanneer je nieuwe stofzuiger bijna wordt bezorgd kun je haast niet wachten om hem uit te proberen.

proud3

15. Mensen geloven je niet meer als je zegt dat je nog studeert. Geen studentenkorting meer voor jou dus.

please

16. Je moet er moeite voor doen om een sociaal leven te onderhouden. Nu dat je fulltime werkt is het niet meer vanzelfsprekend dat je je vriendinnen iedere dag ziet.

friends

17. Wanneer je langs een groep tieners loopt dan bekruipt je een vreemd gespannen gevoel en kun je niets anders denken dan dat alles zó anders was toen jij nog jong was.

youtculture

18. Je ouders betalen niet langer je rekeningen en je moet zelf twee keer per jaar een afspraak maken voor de tandartscontrole. Wie had ooit gedacht dat volwassen worden zo’n zware taak zou zijn?

moneh

19. Je hebt zelfs geleerd hoe je een spin moet vangen. Wel meer uit noodzaak dan uit vrije wil en het proces gaat gepaard met een hoop gegil, maar toch.

responsible

20. Je betrapt jezelf er op dat je af en toe een volwassene om hulp wil vragen, tot je je realiseert dat je er zelf een bent.

personality

21. Maar over het algemeen is volwassen worden zo slecht nog niet. Al was het alleen maar omdat je nu officieel alcohol mag drinken.

mamalike

Buzzfeed

Reageer op artikel:
21 tekenen dat je (eindelijk) volwassen begint te worden
Sluiten