Vivian
Vivian Love & Life 13 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

23 redenen waarom thuis blijven zóveel leuker is dan uitgaan

Saai, oma, bejaard – je kunt de thuisblijver noemen wat je wilt, maar soms is thuisblijven toch echt zóveel fijner dan op stap gaan. Waarom? Om deze 23 prachtige redenen.

1. Wanneer je thuiskomt van werk of school kun je gewoon lekker je beha en broek uitdoen en deze uit laten. Eindelijk vrijheid!

2. Op stap gaan is héél slecht voor de portemonnee. Voor alleen al één gin-tonic bestel je een hele pizza en is je avond compleet.

3. Er is niets leukers dan oud-klasgenoten op Facebook stalken. Wanneer je ze in het echt tegenkomt, kun je lang niet zo hard lachen als wanneer je hun profielen op Instagram en Facebook langs gaat.

4. Thuis kun je heerlijk in een joggingpak of pyjama rondlopen. Als dat geaccepteerde kleding zou zijn voor tijdens het stappen, zou je het nog overwegen. Maar geen pyjama? Geen feest.

5. Het is daarnaast véél goedkoper om thuis te drinken. Een paar cocktails en zelfs wijntjes kosten je klauwen met geld, terwijl je bij de supermarkt om de hoek voor vier euro een prima Sauvignon Blanc kunt halen. Komt je vriendin maar lekker naar jou toe. Net zo leuk.

6. Hoge hakken zijn de duivel. Oké, ze staan mooi in je kast – maar er daadwerkelijk de hele nacht op lopen? No thank you.

7. Je hoeft je geen zorgen te maken over make-up. Hoe leuk make-up ook kan zijn, soms heb je gewoon echt geen zin om je op te maken. En wanneer je thuis zit, zal gegarandeerd niemand daar raar van opkijken.

8. Nee, jij zit heerlijk met een handdoek om je hoofd en een gezichtsmasker op. Niets meer aan doen!

9. Thuis zijn er geen vervelende jongens die aandacht willen. Nee, ik hoef je nummer niet. Nee, ik wil ook niet met je dansen.

10. Thuis heb jij de controle over de muziek. Jij bent een veel betere dj dan die man van middelbare leeftijd die standaard in de kroeg achter de draaitafel staat.

11. Je wordt de volgende dag niet in beschamende dronken foto’s getagd. Tenzij je natuurlijk zelf thuis foto’s maakt na one too many wijntjes.

12. Je kunt lekker uitgebreid in bad. Muziekje erbij aan, wijntje erbij, heerlijk!

13. Alleen aan de gedachte van de hele nacht staan en dansen word je al moe. Too much hard work.

14. De snacks liggen voor het grijpen. Je hoeft niet in de rij te staan voor een kaassoufflé of broodje kebab, maar kan gewoon een zak chips openmaken wanneer je dat wil.

15. Je mist misschien wat goede verhalen van je vrienden, maar dat maakt Netflix méér dan goed. Kun jij lekker kloten met spoilers.

16. Je hoeft niet met mensen te praten waar je totaal niet in geïnteresseerd bent. Al die vrienden van vrienden waar je dan weer nep naar moet lachen. Samen met Ben en Jerry vermaak jij je wel op de bank.

17. Waarom een hele nacht op stap als je ook het hele seizoen van Orange is the New Black kunt kijken?

18. Food delivery is de beste uitvinding ooit. Zo hoef je niet eens één stap in de buitenwereld te zetten.

19. Wanneer je thuis afspreekt met vriendinnen, kunnen jullie elkaar tenminste verstaan.

20. Je hebt eindelijk tijd om je teennagels te lakken. Ook heel belangrijk.

21. Wanneer je door je series heen bent, is het tijd voor YouTube. Van make-up tutorials tot het uitknijpen van pukkels, jij geniet van alles.

22. Je hoeft geen kwartier te wachten om naar de wc te kunnen. Bovendien kun je met een gerust hart óp de bril gaan zitten. (Al is dat hangen wel weer goed voor je beenspieren.)

23. Je hoeft je geen zorgen te maken over hoe je thuis komt. Geen uren doorbrengen in de snackbar terwijl je wacht op de eerste trein naar huis, want jij ligt al lekker in je bedje.

Blijf je dit weekend lekker thuis? Hier zijn 10 ideetjes om te doen:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
23 redenen waarom thuis blijven zóveel leuker is dan uitgaan
Sluiten