Vivian
Vivian Love & Life 14 jan 2020
Leestijd: 4 minuten

25 dingen die iedere 25-jarige vrouw zou moeten kunnen

25 is zo’n leeftijd dat je nog niet precies weet wat je wilt met je leven. Je bent afgestudeerd, werkt misschien fulltime, maar doe je echt wat je de rest van je leven wilt doen? Deze dingen zijn in ieder geval goed om te onthouden en moet je ook écht kunnen.

Gelukkig ben je nog jong en heb je tijd zat om uit te vinden wat je wilt gaan doen. Voor in de tussentijd kun je alvast onderstaand lijstje afwerken. Zo word je een echte independent woman.

De leeftijd 25

Als je 25 bent zit je al op een kwart van honderd jaar, dat is niet niks. Aan de ene kant heb je misschien het gevoel dat je alles al op een rijtje moet hebben, maar aan de andere kant bent je nog jong genoeg om lekker te leven. Er zijn wel een aantal dingen die je zou moeten kunnen als je deze mooie leeftijd hebt bereikt.

25 dingen die je zou moeten kunnen

1. Onderhandelen over een loonsverhoging. Benoem concrete punten waarom je vindt dat je meer verdient. Ook belangrijk: zorg dat je zelf een voorstel hebt van wat je zou willen verdienen.

2. Zelf je signature drink klaarmaken. Die mojito heb je inmiddels al zó vaak besteld, dat je hem ook wel zelf kunt maken. Bespaart je ook nog eens heel wat geld.

3. Slecht nieuws tactvol brengen. Soms is het goed om brutally honest te zijn, maar vaak is dit niet de juiste aanpak. Uit ervaring weer je zo onderhand wel hoe je slecht nieuws het beste kunt brengen.

4. Zelfstandig meubels in elkaar zetten. Don’t worry, dit telt ook gewoon als de meubels van de IKEA komen. Want waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan?

5. Kritisch lezen en denken. Geloof niet alles wat je wordt verteld. Neem niet direct alles aan wat in het nieuws of op Facebook wordt gezegd.

6. Geen spelfouten maken. Als je niet weet hoe je iets moet spellen, zoek het dan op. Er is niets zo vervelend als spelfouten, vooral als je je professioneel op wilt stellen.

7. Wees een goede huisvrouw. Helaas, mama doet het niet meer voor je. Het is nu aan jou om ervoor te zorgen dat je gasten het naar hun zin hebben.

8. Begrijp je financiën. Belastingen, loonstrookjes, spaargeld, noem het maar op. Al die verschillende getallen kunnen knap lastig zijn, maar het is belangrijk dat je ze begrijpt. Helaas leer je dit niet op school, dus zul je flink wat zelfstudie moeten doen.

9. Vermaak je in je eentje. Ga eens helemaal alleen op reis. Als dat te extreem voor je is, ga dan eens lekker alleen naar de bioscoop. Wij hebben een lijstje gemaakt van dingen die je écht eens alleen moet doen.

10. Maak ten minste één simpele, voedzame maaltijd. Wij maken het nog even een stukje makkelijker voor je met deze negentien simpele en gezonde maaltijden.

11. Vertrouw op je instinct. Het is vermoeiend om telkens aan jezelf te twijfelen. Ain’t nobody got time for that.

12. Loop weg. Niet letterlijk natuurlijk. Maar weet wanneer het tijd is om weg te lopen van een relatie, vriendschap, baan, ruzie, etc.

13. Kom voor jezelf op. Als je het ergens echt niet mee eens bent, zeg dat dan gewoon.

14. Repareer. Eerlijk is eerlijk, wij kunnen ook geen lekkende kraan repareren. Maar basic dingen als een knoop aannaaien of een schilderij ophangen moeten nog wel lukken.

15. Nee zeggen. Dit is vaak moeilijker dan je denkt, maar oh zo belangrijk. Weet wat je wel en niet wilt, dat is iets super goeds om te kunnen.

16. Weet wanneer je genoeg hebt gedronken. Zeg nou zelf, je bent 25: zo onderhand weet je écht wel hoeveel je kunt drinken voordat alles en iedereen om je heen begint te draaien.

17. Houd je aan je budget. Mooi hoeft niet altijd duur te zijn. Daarom zetten wij de beste budget stylingtips op een rijtje.

18. Ga goed om met afwijzing. Net als het ‘nee-zeggen’ misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Als iets niet meteen lukt, ga dan niet bij de pakken neerzitten. Of zoals Aaliyah het verwoordde: “You can dust it off and try again, try again.”

19. Gebruik je gereedschapskistje. De tijden dat je je vader lief aankeek om je nieuwe lamp op te hangen zijn voorbij. Steek je handen uit de mouwen en doe het zelf.

20. Discussieer zonder je je op te winden. Als je boos wordt, zal de discussie nergens toe leiden. het is beter om cool en logisch te blijven, daar hebben beide partijen uiteindelijk meer aan.

21. Wees voorbereid. Of het nu gaat om die belangrijke presentatie op je werk of een speech op de trouwerij van je beste vriendin, het is altijd goed om voorbereid te zijn. Houd het echter wel spontaan. Niets is minder leuk dan naar een robot luisteren.

22. Vertel een hilarische grap, zoals deze opa’s dat deden. Iedereen zal in een deuk liggen.

23. Zeg oprecht sorry. Het maakt niet uit of je tien of honderd jaar oud bent, het is belangrijk om altijd oprecht je excuses aan te bieden.

24. Stop complaining. Wij vrouwen zeuren graag, dat is bijna wel een feit te noemen. Maar probeer eens een dag niet te zeuren. Het zal je verbazen hoeveel gelukkiger je dan bent.

25. Maak nieuwe vrienden. De squad goal #NoNewFriends is niet voor eeuwig. Nieuwe vrienden brengen nieuwe inzichten met zich mee, en dat is alleen maar heel erg leerzaam.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.