Suze van As
Suze van As Love & Life 25 mrt 2018

25 en single? Deze 25 dingen heb jij ervan geleerd

Vroeger dacht je misschien: “mijn 25ste is een mooie leeftijd om te trouwen”. Nu is de leeftijd bereikt en ben je nowhere close to a boyfriend.

Je bent 25, afgestudeerd en single. In het begin genoot je nog van het single zijn. De feestjes, de vrijheid en je single-vriendinnen maakten het een heerlijke tijd. Maar nu begint er zo’n naar gevoel op te komen dat je waarschijnlijk altijd alleen blijft en met veertien katten op een zoldertje moet gaan wonen. Vrees niet! Wat je vroeger allemaal plande voor je twintiger-jaren was natuurlijk slechts een fantasie. Je bent met de jaren namelijk veel wijzer geworden over wat je wilt en wat je niet wilt. Dit zijn 25 dingen waar je die je weet als je op je 25ste nog single bent.

1. Al je vrienden krijgen een relatie. Het voelt zelfs alsof iedereen om je heen een relatie heeft. Ook al is dat niet zo.

2. Je realiseert je dat de relaties van je vrienden geen betekenisloze one-night stands zijn.

3. Vroeger waren al die cheesy feestdagen zoals Valentijnsdag en Nieuwjaarsavond een reden voor jou en je vriendinnen om gezellig samen dronken te worden.

4. O-ve-ral verlovingsfoto’s…

5. Waarom krijgt iedereen opeens baby’s?

6. In de zomer staat je hele Facebook-feed vol met romantische trouwfoto’s

7. Als het aankomt op daten, weet je precies wanneer iets goed of fout voelt.

8. Als je tijdens de tweede date nog steeds geen vonk voelt met hem, ga er dan niet mee verder.

9. Toen je nog studeerde zoende je regelmatig en spontaan met iemand, en vond je dat ook leuk. Maar nu realiseer je je dat dit doffe, dronken acties waren.

10. Een vijfjarenplan? Weg ermee! Toen je op je 20ste zei dat je rond je 25ste wilde trouwen was je gewoon veel te voorbarig.

11. Het kan heel prettig zijn om single te zijn, maar soms is het echt shitty.

12. Relaties zijn hard werk. Net zoals het vinden van een appartement of het in elkaar zetten van IKEA-meubels.

13. Iedereen vraagt altijd naar jouw liefdesleven.

14. Dating apps zijn al eeuwen niet meer leuk. Wanneer waren ze überhaupt leuk? Nooit.

15. Daarom probeer je Tinder in te wisselen voor een serieuzere app.

16. “Droge periodes” en veel pandapunten hebben zijn geen leuke dingen. Maar het is beter dan waardeloze, betekenisloze en dronken seks.

17. Tegen de tijd dat je 25 bent weet je precies wat je aan jezelf hebt. Je leert jezelf accepteren.

18. Ook belangrijk om bij stil te staan: jij bent je eigen persoon, maar de persoon met wie je gaat daten is dat ook. Je kunt elkaar niet veranderen.

19. Als hij niet is wat je wilt, wordt hij dat nooit.

20. Seksuele aantrekkingskracht betekent niet per se dat hij boyfriend-material is. Je moet ook over dingen kunnen praten met hem.

21. Foute types, fuckboys en andere ‘gevaarlijke’ mannen zijn niet meer zo interessant. Het heeft simpelweg geen toekomst.

22. “Self-love” is een prima vervanger voor gewone seks. Je redt het allemaal ook wel in je eentje

23. Je date niet om alleen maar een gentleman te vinden. Je bent eerder opzoek naar iemand die je oprecht interessant vindt en je plannen voor de toekomst steunt.

24. Je wilt iemand die zijn zaakjes op orde heeft en weet waar hij mee bezig is.

25. En de allerbelangrijkste: Het boeit je niet meer wat andere mensen van je vinden. Je vergelijkt jezelf niet meer continu met je vrienden, en dat is top.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Elite daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
25 en single? Deze 25 dingen heb jij ervan geleerd
Sluiten