Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 11 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Wil je weten – 3 manieren om nóg beter voor je huid te zorgen

Geen enkele manier werkt hetzelfde voor iedereen als het gaat om huidverzorging. Het vinden van een routine dat voor jou werkt, is als een puzzel. Alle ingrediënten die je gebruikt moeten bij elkaar passen voor de beste resultaten. Daarom is het heel belangrijk om je huidverzorgingsroutine te personaliseren. Wij delen drie manieren zodat jij nóg beter voor je huid kunt zorgen.

Je levensstijl speelt een belangrijke rol als het gaat om bij welke producten je in je routine zou moeten gebruiken.

3 manieren om nog beter voor je huid te zorgen

Met alle nieuwe beautymerken die opduiken, kan het aanpassen van je huidverzorging overweldigend aanvoelen. Maar wist je dat je levensstijl ook een belangrijke rol speelt? Wij hebben drie tips voor jou op een rijtje gezet, zodat jij je huidverzorging naar de next level brengt.

1. Ken je huidtype

Onze huid valt onder specifieke categorieën en het kennen van je huidtype is van belang om te begrijpen hoe je het op de juiste manier verzorgd. De vier huidtypes zijn: vette huid, gevoelige huid, droge huid en gecombineerde huid. Kies ingrediënten voor je huidverzorging die de gezondheid en schoonheid van je huid verbeteren.

Bij een gevoelige huid is het belangrijk om producten te gebruiken die vrij zijn van sulfaten, parabenen, zeep, alcohol en kleurstoffen.

2. Beperk blauw licht

Het zal je verbazen hoe slecht te veel blootstelling aan blauw licht voor je huid kan zijn. Blauw licht wordt uitgezonden door telefoons, tablets en computers en kan dieper in de huid doordringen dan UVB- of UVA-stralen. Studies tonen aan dat blauw licht fijne lijntjes en hyperpigmentatie kan versnellen. En dat willen we natuurlijk niet.

Staar je de hele dag naar een computerscherm voor je werk? Om de blootstelling aan blauw licht voor te zijn, kun je proberen om je schermtijd zo veel mogelijk te beperken en je telefoon in de nachtmodus te houden. Zo raak je minder snel in de verleiding om steeds op je telefoon te kijken. Je huid zal je dankbaar zijn.

3. Ga naar een dermatoloog

Als het gaat om de gezondheid van de huid, is de dermatoloog je beste hulpmiddel. Dermatologen kunnen je helpen bij het mixen en matchen van ingrediënten voor een betere gezondheid van je huid. Ze kunnen je van alles voorzien, van acné-behandelingen op recept tot drogisterij-reinigingsmiddelen, dus wees niet bang om het te vragen.

Zorg ervoor dat je alles en nog wat deelt, zodat zij je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een routine die het beste bij je huid past. Ze zullen al deze belangrijke factoren in overweging nemen bij het ontwikkelen van jouw persoonlijke verzorgingsroutine. En als je er eenmaal een hebt, is het aan jou om het consequent te gebruiken om de beste resultaten te zien. Consistent blijven is namelijk de key.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wil je weten – 3 manieren om nóg beter voor je huid te zorgen
Sluiten