Deze 3 signalen wijzen erop dat je je niet comfortabel voelt bij je partner

Soms proberen we onszelf wijs te maken dat we iemand heel leuk vinden, terwijl we eigenlijk heel goed weten dat het nooit gaat werken. Je voelt je ongemakkelijk en hebt het idee dat je niet jezelf kunt zijn wanneer je met deze persoon bent.

Natuurlijk is het heel normaal om aan het begin van een relatie een beetje ongemakkelijk rond elkaar te zijn. Maak je daarom ook geen zorgen als je je nog niet honderd procent jezelf voelt rond je partner; als het goed is komt dit nog. Aan de andere kant: als je al een paar maanden verder bent je je voelt je nog steeds een beetje funky als je samen bent, kan dat een slecht teken zijn. Aan de volgende drie punten kun je herkennen dat je je niet volledig op je gemak voelt bij je partner.

1. Je vermijdt oogcontact

Merk je dat je een beetje ongemakkelijk wordt als je partner (lang) oogcontact zoekt? Dat kan een aantal dingen betekenen. Het kan zijn dat je je onzeker of ongemakkelijk voelt bij deze persoon, maar het kan ook een teken zijn dat hij of zij je gewoon niet zo veel interesseert.

2. Je forceert een lach

Mensen die zich niet op hun gemak voelen, zijn snel geneigd te gaan giechelen. Als je merkt dat je geforceerd lacht of giechelt om de dingen die je partner zegt, kan het een teken zijn dat je je niet helemaal lekker voelt in je relatie.

3. Je houdt graag afstand

Het is geen goed teken als je naar wordt van de aanraking van je partner. Sterker nog, dat is een behoorlijke red flag en misschien is het tijd om de biezen te pakken. Mocht het nou niet zo extreem zijn, maar merk je dat je toch een beetje moeite hebt met intimiteit, kan dit erop duiden dat je er moeite mee hebt hem of haar dichtbij te laten komen.

elite daily

Reageer op artikel:
Deze 3 signalen wijzen erop dat je je niet comfortabel voelt bij je partner
Sluiten