Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 19 jul 2019

4 fouten die je onbewust maakt bij het aanbrengen van mascara

Gedurende je leven heb je ongetwijfeld de perfecte manier gevonden om je mascara aan te brengen. Omdat iedereen andere wimpers heeft, bestaan er honderden verschillende manieren om mascara op te doen. Toch zijn er een aantal universele tips waar iedereen wel iets aan heeft.

Omdat je nooit uitgeleerd bent, zetten we hieronder 4 mascara-tips op een rijtje die je hoogstwaarschijnlijk fout doet.

1. Je doet je mascara als laatste op

Waarschijnlijk is mascara één van de laatste stappen in je beauty-routine. Breng je mascara steeds in laagjes aan en laat dit tussendoor opdrogen, voor het mooiste effect. Dit betekent dus dat je al aan het begin van je routine het eerste laagje mascara aanbrengt.

2. Je slaat de aanzet over

Om je wimpers zo vol mogelijk te krijgen, is het belangrijk om bij de aanzet van de wimper te beginnen. Zo creëer je nog meer volume en het zorgt ervoor dat de mascara beter blijft zitten gedurende de dag.

3. Je pakt niet elke wimper mee

Voor veel volume is het belangrijk dat elke wimper is voorzien van een laagje mascara. Dit doe je door je hand mee te bewegen met de vorm van je oog. De binnenste en buitenste wimpers staan wat meer naar buiten; beweeg je hand mee met de richting waarop de haartjes staan.

4. Je gebruikt geen waterproof mascara

Waterproof mascara is niet alleen geschikt voor op het strand. Als je op zoek bent naar wimpers die de hele dag mooi gekruld blijven, doe je er goed aan een waterproof mascara te kopen. Deze droogt namelijk sneller dan reguliere mascara, waardoor je wimpers minder tijd hebben om weer naar beneden te zakken na het krullen.

Dit vind je ook interessant:
Deze 7 budget mascara’s geven je Bambi-wimpers voor een prikkie

Glamour UK

Reageer op artikel:
4 fouten die je onbewust maakt bij het aanbrengen van mascara
Sluiten