Bente De Bruin
Bente De Bruin Love & Life 9 okt 2017

4 redenen waarom oude, beschamende foto’s eigenlijk best leuk zijn

We kennen allemaal het gevoel wel: je komt ergens oude foto’s van jezelf tegen en schaamt je enorm. Die kleren! Dat haar! Die make-up! Maar er is niets mis met zulke foto’s. Eigenlijk zijn ze hartstikke leuk en moet je ze goed bewaren, en wel om de volgende redenen.

1. Je was echt wel cool, toen.
Misschien schaam je je nu voor je ‘belachelijke’ gedrag van vroeger, maar hey, je was best leuk toen. Op school wisten de it girls wie je was, je had een leuk vriendengroepje én je had heus wel wat zelfvertrouwen. Niets om je voor te schamen dus!

2. Je had het naar je zin.
Al die onzinnige, awkward foto’s op MySpace, Hyves of Facebook van jou en je vrienden zijn nu misschien een beetje beschamend, maar destijds hadden jullie een hele leuke tijd. Zo leuk, dat het op MySpace gedeeld móest worden! Dus in plaats van deze foto’s definitief te verwijderen, kun je ze beter in een mapje op je computer bewaren. Zulke leuke herinneringen moet je namelijk niet weggooien.

3. Geloof het of niet, maar je had écht wel smaak.
Terugkijkend naar oude foto’s is kleding (en je hair-do) vaak hetgeen wat als eerste opvalt. Verschrikkelijk wijde broeken en veel te donkere eyeliner. Of juist roze haarextensions met bijpassende lipgloss. Ook hier hoef je je niet voor te schamen. Waarschijnlijk was jij niet de enige in de klas of in jouw vriendengroep die er zo bijliep. Toen was het leuk en je rockte die verschrikkelijke outfit.

4. Je bent veranderd en gegroeid sindsdien.
Dat kleine meisje met die verschrikkelijke kleding is niet meer wie jij nu bent, maar heeft je er wél naartoe geholpen. Oude foto’s zien van jezelf zou alles behalve beschamend moeten zijn. Ze zouden je volwassen en mooi moeten laten voelen, want dat ben je. Je bent van die beugel af en hebt nu mooie, rechte tanden. Ook weet je hoe je je haar het beste kunt dragen, wat voor kleding bij jou past en je goed staat. Kortom: je hebt je eigen identiteit ontwikkeld en ook daar hoort een look bij.

Denk eens tientallen jaren verder. Als je hoogbejaard bent en je ziet deze foto’s terug, denk je dat het dan nog uitmaakt dat je niet de meest hippe kleding aan had? En dat je haar enorm pluizig was? Nee! Je zult enkel denken aan de mooie herinneringen. En hoe leuk is het dat je nu al weet dat deze ‘verschrikkelijke’ foto’s over zo’n lange tijd een glimlach op je gezicht zullen toveren?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
4 redenen waarom oude, beschamende foto’s eigenlijk best leuk zijn
Sluiten