4 tekenen dat je de verkeerde maat beha draagt

Beha’s zijn maar onhandig. Een goed exemplaar kost al snel een fortuin en de bandjes en beugels kunnen pijnlijk in je huid snijden. Gelukkig kun je dat laatste gemakkelijk oplossen, door simpelweg je goede maat te vinden. Wist je namelijk dat ruim de helft van de vrouwen niet de juiste beha-maat draagt? Dat mag wel eens anders.

Paula Svoboda werkt al vijftien jaar in de beha-industrie, en weet precies waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een beha. Haar tips kunnen je dagelijks leven veranderen en de manier waarop je naar je beha’s kijkt.

1. De beugel van je beha snijdt in je huid

Dit is een van de redenen waarom veel vrouwen tegenwoordig kiezen voor een bralette of beha zonder metalen beugel. Deze zitten natuurlijk heerlijk, en zien er mooi uit, maar een pijnlijke beugel moet niet de drijfveer zijn. Volgens Paula is een pijnlijke beugel het gevolg van een verkeerde beha-maat. Ga dus eens naar een lingeriewinkel en vraag om advies. Wie weet draag je al jaren de verkeerde maat en is de oplossing dus super eenvoudig.

2. Na een werkdag is de band van je beha omhoog gekropen op je rug

Ook dit is een teken dat je beha niet jouw maat is. Als je beha omhoog kruipt op je rug, dan is hij met grote kans veel te groot. Ga dus eens bij thuiskomst voor de spiegel staan en doe een check of je beha wel nog op dezelfde plek zit. Een andere mogelijkheid is dat je de bandjes veel te strak hebt staan, echter is de voornaamste oorzaak een verkeerde maat.

3. Je beha-bandjes glijden van je schouders af

Als je bandjes van je schouders glijden, betekent dit niet meteen dat je wel hele smalle schouders moet hebben of ze te los zitten. Dit is meestal het gevolg van het dragen van een beha die te breed is. In dit geval moeten de beha-bandjes voor jou dus dichter bij elkaar zitten. Wil je dit probleem volledig vermijden? Kijk dan bijvoorbeeld ook eens naar racerback-sluitingen.

4. Pijnlijke rug en nek

Dit is misschien wel het vervelendste gevolg van het dragen van de verkeerde maat. Vaak geven we een verkeerde houding de schuld, maar kijken we niet naar de bijdrage van ons ondergoed. Bij grote borsten kunnen de rug en nek namelijk veel belast worden; in dit geval heb je meer steun nodig. Vooral bij grotere borsten is het slim samen met een specialist naar de juiste maat te kijken – hiervoor kun je vrijblijvend naar vrijwel alle lingeriewinkels, dus maak daar ook gebruik van.

yahoo

Reageer op artikel:
4 tekenen dat je de verkeerde maat beha draagt
Sluiten