4 tips om de maandag een stuk prettiger te beginnen

1. Stop met uitstellen
Zijn er dingen die je dit weekend moet doen? Doe het dan ook echt! Haal de boodschappen in huis, betaal rekeningen en doe alle andere klussen waar je geen zin in hebt. De gouden tip om relaxed de nieuwe week in te gaan.

2. Maak een planning
Neem uiterlijk op zondagavond je week door. Zo zorg je ervoor dat je geen afspraken vergeet en weet waar je de komende week aan toe bent. Zo zorg je er ook voor dat je voldoende tijd hebt om je op afspraken voor te bereiden en opdrachten en dergelijke op tijd af hebt.

3. Ruim op
Het is hartstikke gezellig, die feestjes en etentjes bij jou thuis in het weekend, maar wat een troep komt daar bij kijken. En zoals met alles in het weekend stel je ook het opruimen uit. Tot ongeveer donderdag, wanneer je er helemaal gek van wordt. Ga met een opgeruimd huis (= een opgeruimd hoofd!) de nieuwe week in.

4. Leg je spullen klaar
Hoe lekker was het dat je als kind nooit na hoefde te denken over wat je aan ging trekken en mee naar school moest nemen? Dit leed verzacht je enigszins door van te voren je spullen klaar te leggen. Pak alvast een sporttas in voor je sportschool bezoekjes, leg voor je belangrijke afspraak alvast je outfit klaar en verzamel alle spullen die je doordeweeks nodig hebt. Dit voorkomt een heleboel stress. Je weet namelijk al wat je aan doet en je bent niets meer kwijt op het laatste moment.

Zo zie je maar: een goede voorbereiding is key. Al deze voorbereidingen in het weekend leveren je doordeweeks meer tijd op, die je gerust mag besteden aan niks doen, uit eten gaan of winkelen. Je hebt het verdiend!

Reageer op artikel:
4 tips om de maandag een stuk prettiger te beginnen
Sluiten