admin
admin Fashion 20 september 2017

4 tips om het inlopen van je schoenen een stuk aangenamer te maken

Hoe vaak is het gebeurd dat je het perfecte paar schoenen tegenkomt én ze ook nog een fijn prijsje hebben, maar dat ze uiteindelijk verschrikkelijk zitten? Het liefst breng je ze gelijk terug, maar dat kun je ook weer niet over je hart verkrijgen. Dat wordt dus doorbijten en een levensvoorraad blarenpleisters inslaan.

Toch zijn er een aantal simpele trucjes waardoor het inlopen een stuk makkelijker en minder pijnlijk wordt. En het hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn.

1. Get those shoes into shape
Vaak zitten je schoenen aardig strak wanneer je ze net nieuw hebt. In plaats van weken met blaren te lopen, kun je ook investeren in schoenspanners. Wanneer je ‘m in je schoenen stopt, rekt hij de lengte en breedte een klein stukje op. Wanneer je ze daarna aantrekt, zitten ze veel comfortabeler en wordt het inlopen al een stukje makkelijker.

2. Stretch with socks
Als je voor een goedkopere optie wil gaan, kun je ook heel simpel sokken gebruiken. Blijf je een paar uurtjes thuis? Trek je sokken en je nieuwe schoenen aan, en gaan! Door het dragen van sokken, rekken je schoenen net een klein stukje op, waardoor ze wat lekkerder zitten. En sokken in je schoenen zijn trouwens een prima stijl om te rocken wanneer je pumps draagt; comfy en stylish at the same time.

3. The hairdryer effect
Heb je echt ontzettend strakke en stijve schoenen, dan kun je ook gebruik maken van je föhn. Trek goede sokken en je nieuwe schoenen aan, en föhn het stuk dat soepeler moet worden. Let er wel goed op dat je niet te dichtbij komt met de föhn, en check hoe je schoen reageert op de hitte. Doe dit niet te lang en niet te vaak, voordat je schade aanricht. Dat zou toch zonde zijn, nietwaar?

4. Freeze away the pain
Deze truc is superhandig voor overnight of als je geen geld wil besteden aan schoenspanners. Vul een ziplock bag voor de helft met water en pers de overige lucht eruit. Stop hem vervolgens in de punt van je schoen en leg je schoenen een nacht in de vriezer. Let wel goed op dat je niet te veel water gebruikt, want als het bevriest zet het water natuurlijk uit en kan de zak scheuren. Haal ’s ochtends het zakje uit de schoen en je bent ready to go.

E! online

Reageer op artikel:
4 tips om het inlopen van je schoenen een stuk aangenamer te maken
Sluiten