Emma Vloeimans
Emma Vloeimans | LinkedIn Food 10 aug 2019

4 vegetarische recepten die je het liefst nog allemaal dit weekend maakt

Wij zijn dol op vegetarische recepten, zeker voor het avondeten. En dan hebben we het niet over kant-en-klare vegaburgers en dat soort onzin. Nee, we gaan voor culinair. Om je te inspireren zochten we vier vegetarische recepten voor je uit die je het liefst allemaal nog dit weekend klaarmaakt.

Vegetarische recepten

Op de NSMBL redactie eet niet iedereen vlees en inspireren we elkaar graag met lekkere vegetarische recepten. En omdat we geen chef-koks zijn, doen we vooral niet te moeilijk. Uiteraard houden we wel van lekker eten, dus verblijden we je deze keer met simpele, maar heerlijke vegetarische recepten die je in een handomdraai op tafel zet.

1. Salade met bloemkool en chilipeper

vegetarische recepten
Bron: Unsplash

Dit vegetarische gerecht is niet alleen lekker, maar ook nog eens koolhydraatarm en gezond. Daarnaast bevat deze salade kaas, dus is het sowieso een succes als je het aan ons vraagt. Kortom: ren naar je supermarkt en maak dit klaar.

2. Pizza met witte kaasblokjes

vegetarische recepten
Bron: Unsplash

Pizza is altijd een goed idee, zeker in het weekend wanneer je de dag ervoor iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Het lekkerste is om een verse bodem te nemen en deze te beleggen met eigenlijk alles wat je lekker vindt. Ga voor extra kaas als je brak bent en je kater is als sneeuw voor de zon verdwenen. En ja, we spreken uit ervaring.

3. Shashuka met falafel

vegetarische recepten
Bron: Unsplash

Dit gerecht kan zowel voor brunch (eventueel zonder falafel) als voor diner. Het is een klassiek vegetarisch recept uit het Midden-Oosten en is inmiddels ook te krijgen bij verschillende brunch tentjes. Wij zijn verslaafd en eten het liefst drie keer per dag shashuka.

4. Gewokte noodles met groenten

vegetarische recepten
Bron: Unsplash

Vegetarische noodles zijn gemakkelijk te maken en er valt eindeloos mee te variëren. Voeg een flinke schep 100% pindakaas toe en wat shiracha saus om dit gerecht nog wat smeuïger en pittiger te maken. Koken was nog nooit zo makkelijk.

Reageer op artikel:
4 vegetarische recepten die je het liefst nog allemaal dit weekend maakt
Sluiten