Alex Ebbers
Alex Ebbers Food 8 aug 2019

4 heerlijke smoothies voor je dagelijkse vitamine-boost

Als je het ons vraagt is een smoothie toch wel het allerlekkerste zomerdrankje. Je kunt er eentje drinken als ontbijt, als tussendoortje of bij de lunch. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Daarom delen we vandaag vier heerlijke smoothie recepten.

Heerlijke zomerse smoothies

Op Flinndal.nl vonden we vier heerlijke smoothies voor de zomer die we graag met je delen. Voor onderstaande smoothies heb je in ieder geval een blender, staafmixer of keukenmachine nodig. De hoeveelheden zijn genoeg voor twee glazen.

Kiwi, banaan, honing smoothie

Dit heb je nodig:
– 3 kiwi’s
– 4 theelepels havermout
– 1 banaan
– 200 ml melk
– 250 ml yoghurt
– Honing
– Optioneel: IJsklontjes
Zo maak je ‘m:
Snijd de kiwi in stukjes nadat je hem hebt geschild. Voeg deze met de havermout, melk, yoghurt, banaan en honing toe aan de blender. Je kunt hier eventueel ook wat ijsklontjes aan toevoegen.

Banaan, aardbei, ananas, kokos en spinazie smoothie

Dit heb je nodig:
– 1 banaan
– 100 gram aardbeien
– 50 gram ananas stukjes
– Kokosmelk en wat kokosschaafsel
– 100 ml Griekse yoghurt
– 1/2 theelepel vanille extract
– Een handje spinazie
Zo maak je ‘m:
Voeg de banaan en kokosmelk aan de blender toe en blend dit tot een glad geheel. Hierna voeg je de spinazie toe. Mix dit voor 30 seconden totdat de spinazie fijn is gehakt. Voeg hier de aardbeien, ananas en Griekse yoghurt aan toe en mix het geheel tot een kleur. Hier voeg je wat vanille extract aan toe. Mix het nog even door elkaar en schenk de smoothie over twee glazen. Eventueel kun je hier nog wat kokosschaafsel overheen strooien.

Avocado, aardbei en honing smoothie

Dit heb je nodig:
– 1/2 avocado
– 150 gram aardbeien
– 4 theelepels yoghurt
– 200 ml melk
– 1 limoen
– Honing
Zo maak je ‘m:
Verwijder de pit uit de avocado, haal hem uit de schil en snijd hem in blokjes. De aardbeien snijd je door de helft. Voeg dit samen in de blender met de andere ingrediënten en mix het tot een geheel. Je kunt eventueel nog wat water toevoegen.

Appel, dadel en spinazie smoothie

Dit heb je nodig:
– 1 groene appel
– 4 medjool dadels
– 3 handjes spinazie
– 1/2 kopje water
– 1 limoen
– Optioneel: 8 ijsklontjes
Zo maak je ‘m:
Snijd de appel in kleine stukjes. Verwijder de pit uit de dadels. Voeg alle ingrediënten samen in de blender en mix het tot een geheel. Vervolgens voeg je nog wat limoensap toe en mix het nog een keer. Eventueel kun je hier nog wat ijsklontjes aan toevoegen; dit kan zowel tijdens het blenden als erna.

Reageer op artikel:
4 heerlijke smoothies voor je dagelijkse vitamine-boost
Sluiten