Josca
Josca Beauty 29 mei 2016

5 beauty-behandelingen die je beter niet zelf kunt doen

Hoewel je sommige beauty-behandelingen prima kunt DIY’en, kun je de onderstaande dingen beter aan een professional overlaten.

1. Je haarkleur drastisch veranderen.
Als je het al gewend bent om je haren iedere maand een andere kleur te verven, zeggen we er niets van, maar als je voor het eerst echt drastisch je haarkleur wilt veranderen, kun je dat beter overlaten aan een professional. Wat uitgroei wegwerken kun je prima zelf doen, maar je wil je haar bijvoorbeeld niet beschadigen door het zelf op een verkeerde manier te bleken en te verven.

2. Zelf je wenkbrauwen harsen.
Een pincet mag, maar pas op met harsen of het zogeheten threading voor je wenkbrauwen. Over-epileren is al een misser, maar het is niet zo verstandig om zelf bezig te gaan met hars en draad bij je wenkbrauwen. Je wil namelijk geen hete hars op je gezicht op de verkeerde plekken óf per ongeluk teveel van je wenkbrauw afhalen. Je kunt er beter geld aan uitgeven dan het zelf te verpesten en nóg verder van huis te zijn.

3. Jezelf een pony geven.
Misschien dacht je ooit als kind dat de lokken van je Barbie wel ongeveer hetzelfde zouden reageren als die van jou en tsja, dat pakte nu eenmaal niet zo goed uit. Ook al denk je dat je het nu wel beter zou kunnen, laat het alsjeblieft over aan de kapster om teleurstellingen te voorkomen. De kans is veel te groot dat je pony niet gelijk wordt of je eindigt met veel te weinig haren op je voorhoofd. Geen goed plan dus.

4. Mee-eters en puistjes verwijderen.
Oké, puistjes moeten soms gewoon uitgeknepen worden, maar je kan er wel vervelende littekens mee creëren op je gezicht als je het niet goed doet. Daarnaast kun je ook nog eens infecties krijgen of acné verergeren. Je kunt je puistjes en mee-eters ook laten behandelen bij een dermatoloog.

5. Je puistjes behandelen met tandpasta.
Tandpasta kan er ook voor gaan zorgen dat je littekens op je gezicht krijgt op de plek waar je puistje zat. Daarnaast kan het huidirritatie en -verkleuring veroorzaken. Vraag een professional wat de beste optie is voor je huid of probeer artikelen uit die er speciaal voor bedoeld zijn.

Dit lijkt ons nu echt ideaal: Met deze nieuwe haarkleurtechniek hoef je maar twee keer per jaar naar de kapper:

Reageer op artikel:
5 beauty-behandelingen die je beter niet zelf kunt doen
Sluiten