5 dingen die elke vrouw moet weten over haar lady parts

Love & Life

5 dingen die elke vrouw moet weten over haar lady parts

Onze lady bits zijn nou niet precies ons favoriete gespreksonderwerp, maar wel één van de belangrijkste onderdelen in ons lichaam.

Deze feitjes zijn niet allemaal even bekend, maar zeker niet onbelangrijk. Wist je de volgende dingen al?

1. Je vagina wordt niet wijder door veel seks te hebben.
De vagina rekt inderdaad uit tijdens de seks, maar zal daarna weer haar oorspronkelijke vorm en grootte krijgen. Dat komt doordat de vagina elastisch is. Het enige wat er wel voor kan zorgen dat je vagina wijder wordt is het krijgen van een baby. Daarna maar even een rondje gewichtheffen proberen met je vagina?

2. Je vagina reinigt zichzelf.
Wat commercials en andere mensen je ook doen geloven: je hoeft je vagina níet schoon te maken met zeepjes of andere rare middeltjes, want deze reinigt zichzelf. Hiernaast zorgt je vagina ervoor dat er een balans ontstaat tussen de goede en de slechte bacteriën. Je loopt zelfs kans op infecties als je de natuurlijke pH waardes aantast met bijvoorbeeld zeep. Je vagina voorzichtig schoonmaken met water onder de douche, is al meer dan genoeg.

catshower

3. Twijfel niet om de dokter te bellen als er veranderingen plaatsvinden.
Als je vagina er anders uitziet dan normaal, anders ruikt, anders voelt of zelfs pijn doet, moet je niet twijfelen om de dokter te bellen. Het is geen goed idee om je eigen diagnoses te stellen en het nog ‘even aan te zien’, laat staan het zelf proberen te verhelpen. Al helemaal als je seksueel actief bent, kun je beter een bezoekje brengen aan de dokter, anders kan je partner ook ergens last van gaan krijgen. When in doubt, bel de dokter.

4. Vagina’s zijn er in alle soorten en maten, dus maak je niet druk.
Elke vagina heeft in principe twee buitenste en twee binnenste schaamlippen. Het kan hierbij voorkomen dat de binnenste schaamlippen onder de buitenste tevoorschijn komen, dit is hartstikke normaal. Het enige moment waarop je de binnenste schaamlippen zou moeten laten opereren, is wanneer je er last van hebt en het pijn doet.

Als je nachtmerries werkelijkheid worden en je daadwerkelijk op het ‘uiterlijk’ van je vagina beoordeeld wordt door de man waarmee je date, ligt het probleem bij hem en niet bij jou. Dan moet je gewoon van mán veranderen, niet je lichaam.

vagina

5. Je kan geen dingen verliezen in je vagina.
Ooit eens in paniek geraakt omdat je het touwtje van je tampon niet meer kon vinden en bang geweest dat je de tampon ook nooit meer terug zou zien? For the record, het is onmogelijk om iets kwijt te raken in je vagina, want er zit simpelweg een eind aan. Dus maak je niet zo druk.

Dit apparaat traint je vagina met behulp van je iPhone:vaginaiphone