Vivian
Vivian Fashion 3 okt 2016

5 dingen die je nóóit aan moet doen tijdens een eerste date

Eerste dates kunnen vrij eng en stressvol zijn. Wat doe je aan? Je wil er niet uitzien alsof je té veel moeite doet, maar ook niet alsof je net uit bed komt rollen. Wat ga je zeggen? Gaat hij/zij je wel leuk vinden? Ga je hem/haar wel leuk vinden?

Tijdens een eerste date maak je je vaak al genoeg zorgen, zonder dat je je zorgen moet maken over of die creamy rode lippenstift inmiddels op je kin zit. Daarom kun je, naast rode lippenstift (tenzij het één is die zelfs na een tornado nog goed zit), onderstaande dingen beter niet dragen tijdens een eerste date.

1. Ga niet voor een nieuw paar torenhoge hakken. Ja, ze zijn ongelofelijk sexy en je trekt direct zijn/haar aandacht. Maar het inlopen van een nieuw paar hakken kost best wat tijd en flink wat pijn, dus het is niet zo’n goed idee om ze tijdens een eerste date aan te doen. Daarnaast hoef je je niet verplicht te voelen om hakken aan te doen. Als je normaal gesproken nooit hakken draagt, doe dit dan ook niet tijdens een eerste date. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt in wat je aanhebt, dan straal je vanzelf zelfvertrouwen uit.

2. Doe niet iets aan waar je je niet comfortabel in voelt. Zoals hierboven ook al gezegd, is het belangrijk dat je jezelf bent. Doe geen korte rokjes aan als je het liefst in een broek rondloopt. Hoewel het er misschien sexy uitziet, is het niet zo sexy als je constant je rok naar beneden probeert te trekken.

3. Spuit niet te veel parfum op. Het is belangrijk dat je goed ruikt, maar een subtiele geur is aantrekkelijker dan wanneer je date bijna stikt in de hoeveelheid parfum die je hebt opgespoten.

4. Iets aandoen wat niet bij het soort date past. Als hij/zij je meeneemt naar een chique restaurant, kan het een afknapper zijn als je daar in je camo jas, baggy jeans en afgetrapte sneakers verschijnt. Daarnaast ben je je dan waarschijnlijk erg zelfbewust, waardoor je de hele tijd denkt aan wat je wél aan had moeten doen. Vraag daarom eerst altijd waar jullie heengaan of wat voor soort date het is, zodat je je outfit daarop aan kunt passen.

5. Houd je niet aan de ‘perfecte date-outfit’ die je vaak in tijdschriften ziet. Natuurlijk kun je daar leuke inspiratie uit opdoen, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: doe aan waar jij je prettig bij voelt.

9 Tips om een ongemakkelijke eerste date te voorkomen

Reageer op artikel:
5 dingen die je nóóit aan moet doen tijdens een eerste date
Sluiten