Vivian
Vivian Food 5 jan 2019

5 dingen die met je lichaam gebeuren wanneer je met zuivel stopt

Zuivel kan namelijk zorgen voor heel wat kwaaltjes, zoals een opgeblazen gevoel, buikkrampen en acné. Wanneer je stopt met zuivel, kunnen deze vervelende dingen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Lees hieronder wat er nog meer met je lichaam kan gebeuren wanneer je stopt met het eten en drinken van zuivelproducten.

1. Je spijsvertering kan erdoor verbeteren.

Volgens the US National Library of Medicine heeft 65 procent van de wereldbevolking moeite met het verteren van melk. De klachten kunnen bestaan uit een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree en buikkrampen. Hoewel bepaalde etnische groepen meer kans hebben op lactose-intolerantie, kan iedereen hier last van hebben – al dan niet in mindere mate.

2. Minder puistjes.

Inmiddels heb je alle crèmepjes en trucjes al geprobeerd om van je puistjes af te komen, maar de oplossing kan heel simpel zijn. Wanneer je stopt met het eten en drinken van zuivelproducten, kan het zo zijn dat je puistjes verdwijnen. Volgens onderzoek is zuivel namelijk een stimulans voor acné, door de anabole steroïden en groeihormonen die erin zitten.

Daarnaast heeft melk een hoge glycemische index, wat betekent dat dit snel wordt opgenomen in je lichaam. Dit zorgt voor pieken in de hormoonniveaus die talgproductie regelen. En hoe meer talg er wordt aangemaakt, hoe sneller je puistjes zult zien.

3. Je verkleint je kans op kanker.

Vrouwen die per dag minstens drie glazen melk (of het zuivelequivalent hiervan) drinken hebben een grotere kans op het krijgen van eierstokkanker.

Uit een onderzoek van Harvard bleek dat mannen een grotere kans hebben op prostaatkanker, wanneer zij regelmatig producten met zuivel en calcium eten en drinken. Mannen die meer dan zeshonderd milligram calcium uit zuivelproducten binnenkregen hadden zelfs een verhoogd risico van 34 procent.

4. Je verkleint je kans op diabetes.

Onderzoek heeft een verband aangetoond tussen zuivel en een verhoogd risico op type 2-diabetes. De meeste zuivelproducten hebben namelijk een hoog vetpercentage.

5. Je botten zullen niet zwakker worden.

Uit onderzoek is juist gebleken dat door het drinken van meer dan drie glazen melk per dag, vrouwen een 50 procent grotere kans hebben op heupfracturen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 dingen die met je lichaam gebeuren wanneer je met zuivel stopt
Sluiten