Josca
Josca Liefde & Sex 31 mrt 2016

5 dingen om te doen wanneer jij en je BFF uit elkaar dreigen te groeien

Of de oorzaak nou haar nieuwe vriendje is of het verhuizen naar een nieuwe stad, je bent bang dat je BFF en jij niet meer zo close zullen zijn als vroeger en je wilt daar maar al te graag wat aan doen. Natuurlijk moet je hier ten aller tijde met haar over kunnen praten, maar er zijn nog andere dingen die je kunt ondernemen om jullie vriendschap in stand te kunnen houden.

1. Je vriendin heeft allemaal nieuwe vriendinnen gemaakt op haar nieuwe school of werk en het voelt alsof je er een beetje buiten valt.
Het is natuurlijk makkelijk om de wereld om je heen even te negeren zodra je gaat studeren of een nieuwe baan krijgt. Het is een kwestie van gewenning en vaak heeft iemand een beetje tijd nodig om alle nieuwe indrukken te verwerken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je vriendin jou vergeet, zolang je zelf maar genoeg energie in jullie vriendschap blijft steken, probeer bijvoorbeeld regelmatig af te spreken. En trouwens, mocht je stiekem een klein beetje jaloers zijn, je beste vriendin mag toch ook vriendinnen hebben naast jijzelf? Dat heb jij toch ook? Misschien vind je haar nieuwe vriendinnen ook wel heel aardig en moet je ze eens ontmoeten voordat je oordeelt. Dat schept ook nog een extra connectie met je BFF.

2. Jullie wonen in dezelfde stad, maar zien elkaar weinig omdat jullie je nooit goed aan afspraken kunnen houden.
Dit is niet zo lastig om op te lossen: probeer een standaard dag en tijd te stellen per week (of wat je maar wil, regelmatig in ieder geval) wanneer jullie met elkaar afspreken. Dit kan tijdens je pauze zijn of gewoon op een vrijdagavond. Wat dacht je van een ouderwets filmavondje?

3. Je BFF maakt veel gebruik van social media en jij niet zo, dus je hebt het gevoel dat je haar niet meer bij kan houden.
Dit kan irritaties opwekken als ‘Heb je die foto’s niet gezien op Facebook?’, waarop jij je hoofd moet schudden. Markeer je vriendin als favoriet op Facebook, dan krijg je zelfs notificaties van haar nieuwe berichten en updates. Hetzelfde geldt voor een site als Tumblr, laat deze site jou een notificatie sturen zodra je BFF haar blog updatet.

4. Je beste vriendin is verhuisd en jullie berichten elkaar zelden.
Naast het feit dat je je vriendin weer wat meer in je leven kan betrekken door haar Snapchats te sturen, te bellen of te appen, kun je ook een old-fashioned manier hanteren door een brief of een pakketje te sturen. Dit is niet alleen persoonlijker, maar kan ook nog eens een geweldige verrassing zijn voor je vriendin. Misschien kun je haar wat van haar favoriete snoep sturen of een mooi sieraad met een lief briefje, om haar te laten weten dat je haar mist. Jullie gaan het gegarandeerd leuk vinden om steeds iets over en weer te sturen.

5. Jullie hebben al een poos geen serieus diep gesprek gehad.
En dat is nu juist wat je altijd zo waardeert binnen jullie vriendschap. Ook hier hoef je je geen zorgen over te maken, want sommige vriendschappen werken ook bij minder contact. Als jullie elkaar wél weer zien en spreken, zou het zelfs kunnen voelen alsof er nooit tijd voorbij is gegaan. Overigens heb je elkaar nog meer nieuwe dingen te vertellen als jullie elkaar een poosje niet hebben gezien, dus dat is een groot voordeel.

7 redenen waarom het behouden van contact met je BFF belangrijk is:

Reageer op artikel:
5 dingen om te doen wanneer jij en je BFF uit elkaar dreigen te groeien
Sluiten