admin
admin Love & Life 20 april 2018

5 échte kastelen die je kunt boeken via Airbnb

Met een beetje doorzettingsvermogen, gezond Hollands vernuft en wat lef boek je – dankzij diensten als Airbnb – gewoon zelf je ideale vakantie of citytrip. Op die manier bespaar je je op de valreep een leuk bedrag en overnacht je op plekken waar je normaliter enkel van kunt dromen, bijvoorbeeld op een authentiek kasteel ergens in Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk. Voor wie die luxe vakantie wil boeken, zette ons broertje Manners een aantal suggesties op een rijtje.

Augill Castle, Cumbria, Engeland

Augill Castle staat bekend als het meest bezochte kasteel van Engeland. In de loop der jaren heeft dit kasteel zich ontwikkeld tot een meer dan unieke locatie. Het is eigenlijk net geen hotel en ook geen bed-and-breakfast, het is een ervaring op zich. Het kasteel is nog relatief jong, het is gebouwd rond 1750 en heeft alles wat je van een kasteel verwacht.

Het kasteel is uiteraard voorzien van de bekende en herkenbare torentjes en kantelen. Denk aan gotische ramen, Tudor-lambrisering, hemelbedden en de tuin zou niet compleet zijn zonder de al even luxueuze tuinsuites en inpandige open haarden. Kortom, dit kasteel heeft alles wat je verwacht te zien bij aankomst. Met maar liefst zeventien kamers die in het kasteel tot je beschikking staan, kan je vakantie goed beginnen. Uiteraard hoef je een bezoek aan dit kasteel niet te combineren met een vakantie, het is ook uitermate geschikt voor een bedrijfsfeestje, huwelijksreis of familiereünie. Ook bestaat de mogelijkheid om je even onder te dompelen in alle mogelijke weelde door te opteren voor een volledig verzorgd verblijf. In dat laatste geval dien je een leuke lening af te sluiten, een volledig verzorgd verblijf kost namelijk een kleine tienduizend dollar per nacht, maar dan heb je ook wat.

Courcelles le Roi Castle, Beaulieu sur Loire, Frankrijk

Een absolute aanrader voor de liefhebber van rust, ruimte, geschiedenis en een stuk goedkoper dan Augill Castle. Op slechts een paar uur rijden van Parijs en Lyon, in de gemeente Beaulieu sur Loire, ligt het kasteel van Courcelles le Roi. Het is een indrukwekkend bouwwerk in Renaissance-stijl, gelegen in het midden van een uitgestrekt landgoed.

Het charmante karakter van dit kasteel wordt extra benadrukt door de verschillende slaapzalen, die zijn verdeeld over diverse gebouwen in dezelfde bouwstijl. Het kasteel biedt voldoende ruimte om maar liefst 48 mensen op een comfortabele manier te laten overnachten. Een groot pluspunt is het ontbreken van buren in de directe nabijheid. Ben je dus van plan een een privéfeest te organiseren, dan hoef je geen rekening te houden met klachten van je buren. Dat het kasteel beschikt over een zwembad, een fitnessruimte, diverse jacuzzi’s en verschillende bars maakt het plaatje compleet.

Abbeyglen Castle Hotel, Galway, Ireland

Ontbijt op bed in de ochtend, high tea in de middag en champagne in de avonduren. Klinkt als een droom? Niet in Ierland, althans als je een verblijf boekt in het befaamde Abbeyglen Castle Hotel. Bij binnenkomst word je begroet door Froda, de exotische Afrikaanse Grijze papegaai. Het mag dan wel volledig zijn omgetoverd tot een echt hotel, de uitstraling heeft het kasteel behouden en dus kan je genieten van een aangenaam verblijf op een van de mooiste locaties van Ierland. Voor een heerlijke maaltijd is het plaatsje Clifden goed bereikbaar. Dat een luxe vakantie niet duur hoeft te zijn is duidelijk, dit kasteel laat je overnachten tegen zeer vriendelijke prijzen.

Somerleyton Hall. Lowestoft, Engeland

In tegenstelling tot de meeste suggesties in dit overzicht is Somerleyton Hall niet een doorsnee kasteel met verstevigde muren, kantelen en een ophaalbrug. Somerleyton Hall is een gebouw met koninklijk allure, gebouwd op een landgoed van maar liefst 20.234.282 vierkante meter, gigantisch dus. De omvang van het landgoed wordt overigens pas duidelijk als je ziet dat het plaats biedt aan een compleet dorp, inclusief cafés, restaurants, winkels, een heus meer en veel meer. Goedkoop is het niet, een overnachting is mogelijk vanaf € 3.207,- per nacht.

Melville Castle, Midlothian, Schotland

Een overnachting in een Schots kasteel mag uiteraard niet ontbreken. Mocht je van plan zijn om Schotland te bezoeken (lees onze reisreportage hier) dan is dit wellicht een goede suggestie: Melville Castle. Het kasteel is gebouwd tegen het einde van 1700 en heeft een geschiedenis als rustplaats voor diverse bekendheden zoals Koningin Mary en Koningin Victoria.

Met ruim 33 kamers, allemaal voorzien van een klassieke inrichting, is de kans klein dat je geen geschikte slaapkamer kunt vinden. Wil je jouw vakantie compleet maken met een dagje winkelen, de stad Edinburgh is slecht twintig minuten verwijderd en biedt voldoende gelegenheid om te winkelen of te genieten van de betere whisky’s.

manners

Reageer op artikel:
5 échte kastelen die je kunt boeken via Airbnb
Sluiten