Vivian
Vivian Love & Life 14 jan 2018

5 gewoontes van ochtendmensen waar we allemaal iets van kunnen leren

Waar wij elke ochtend weer vrezen voor het geluid van onze wekker, is dit voor ochtendmensen een vreugdevol begin van een nieuwe dag. Na een goede nachtrust vol met dromen over regenbogen en unicorns ontwaken zij, net als Assepoester, door het getjilp van de vogels.

Wij hebben het geheim van ochtendmensen proberen te ontrafelen door hun ochtendroutine eens onder de loep te nemen. Zij doen vaak de volgende vijf dingen.

1. Ze houden hun essentiële dingen bij de hand. Op hun nachtkastje staat altijd een glas water voor wanneer ze ‘s nachts uitgedroogd wakker worden en een speciaal (schoon!) bakje voor contactlenzen. Ook houden ze hun bril naast hun bed, zodat ze ‘s avonds nog een boek uit hun gesorteerde leesstapel kunnen lezen. Dit alles maakt de avond- en ochtendroutine nét wat makkelijker.

2. Zij nemen hun tijd voor het ontbijt. Dit wil niet zeggen dat ze een uur aan de keukentafel doorbrengen, maar ze werken hun broodje kaas in ieder geval niet op de fiets naar binnen. Hoewel iedereen wel weet dat ontbijten heel belangrijk is, lijkt niemand hier tijd voor vrij te maken in hun stressvolle, gehaaste ochtendroutine. Ochtendmensen doen dit wel, wat resulteert in een stressvrij begin van de dag, meer energie en betere prestaties.

3. Ze richten geen ravage aan in hun kamer, wanneer ze hun outfit uitkiezen. We kennen het maar al te goed: in een moment van besluiteloosheid halen we een miljoen kledingstukken uit onze kast, om uiteindelijk toch de eerste outfit aan te trekken. Tijd om die ravage weer op te ruimen heb je natuurlijk niet. Niet alleen levert deze besluiteloosheid dus een rommeltje op in je kamer, maar ook in je hoofd. Het is namelijk niet echt een ontspannen begin van je dag.

4. Ze laten hun afwas niet in de wasbak staan. En de borden die ze gisteravond in het droogrek hebben gezet, ruimen ze ook op. Oké, dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar met vijf extra minuten kan iedereen die restjes pasta van haar bord schrobben. Dit scheelt later weer werk.

5. Ze nemen de tijd om de ochtend te waarderen. De laatste keer dat wij op een doordeweekse dag tegen onszelf hebben gezegd “wauw, wat is het een mooie ochtend”, kunnen we niet meer herinneren. Nee, wij brengen onze tijd door op Instagram, waar alle fashion bloggers ons jaloers maken met hun vakantiekiekjes van Hawaii, Los Angeles en Cabo.

Is jouw partner een ochtendmens en jij absoluut niet? Dan herken je deze 17 struggles vast en zeker:

Ochtendmens

Reageer op artikel:
5 gewoontes van ochtendmensen waar we allemaal iets van kunnen leren
Sluiten