Renée
Renée Beauty 2 mei 2018

5 haartips van celebrity hairstylist Jen Atkin

Als iemand verstand heeft van haar, dan is het haarguru Jen Atkin wel. Niet voor niets is deze vrouw één van de weinigen die het haar van de Kardashians mag aanraken. Om er ook zo uit te kunnen zien als zij (of in ieder geval een poging te wagen) presenteren we zes tips zodat jij ook met golvende lokken door het leven kan gaan.

Jen Atkin haartips

Als iemand ‘celebrity hair stylist’ op haar cv heeft staan, kun je ervan uitgaan dat je haar advies kan aannemen. Dit zijn haar vijf gouden regels.

1. Stop met overstyling

Jen Atkin zweert bij een minimalistische look waar je maar weinig moeite voor hoeft te doen. Ze is allergisch voor harde krullen en zweert bij een lived-in look. Ze staat niet voor niets bekend als de vrouw achter de losse, rommelige slag in het haar: ‘The Bend’.

2. Bescherm je haar tegen UV-straling

Je smeert (hopelijk) je huid in met zonnebrand om de UV-straling te blokken, maar volgens Jen zou je ook aan je haren moeten denken. Ze vertelt: ‘I always suggest using a UV protectant on the hair to protect colour from fading or environmental damage.’

3. Laat je haar iedere drie maanden knippen

Jen’s pet peeve is dat mensen niet vaak genoeg een afspraak bij de kapper maken. ‘Start getting your hair cut regularly! Women think they’ll have longer hair if they don’t get a haircut. The reality is, getting a regular trim means your hair doesn’t have time to split and cause breakage. So book those appointments on schedule for every three months.’

4. Gebruik twee verschillende shampoos

Laatst las je al dat zei Jen dat ze zelf twee verschillende shampoos gebruikt als ze haar haren wast. Ze begint met een shampoo die haar haren en hoofdhuid goed reinigt, maar omdat ze droge punten heeft is dit niet voldoende. Daarom is het aan te raden om in dit geval nog een voedende shampoo in de puntjes te gebruiken.

Oh, en je shampoo hoeft geen fortuin te kosten. ‘I tell clients all the time that they can just buy whatever cheap drugstore shampoo because you just need something that’s going to clean the scalp.’

5. Investeer in een deep conditioner

Omdat je shampoo niet duur hoeft te zijn, raadt Jen wél aan om te investeren in een deep conditioner. Je haar heeft net zoals je gezicht hydratatie nodig. Een goede pot gaat volgens Jen zo een jaar mee, waardoor het afrekenen net iets minder pijnlijk is.

Check hier nog meer haartips.

Into The Gloss

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 haartips van celebrity hairstylist Jen Atkin
Sluiten