Josca
Josca Food 28 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

5 makkelijke manieren om je energie een boost te geven

Deze opties houden je alerter en zorgen ervoor dat je energie even een flinke boost krijgt.

1. Neem maca.
Maca is een knolgewas uit de Andes en wordt al hónderden jaren gegeten om zijn gezondheidsvoordelen. Het reguleert je hormonen en geeft je tevens een energieboost. Je kunt het als pil slikken, of alspoeder door smoothies en sapjes doen. Slechts één tot drie theelepels op een dag van dit macapoeder kunnen je al energieker maken.

2. Vergeet niet goed te ademen.
Je zal het niet geloven, maar veel mensen ademen niet correct en daardoor komt er te weinig zuurstof in hun lichaam. Als je bijvoorbeeld gestrest bent, zal je een stuk haastiger ademen en dit kan er voor zorgen dat je vermoeider raakt. Een goede manier om gewend te raken aan dieper ademhalen is door één keer per dag een ademhalingsoefening te doen. Hiervan vind je er genoeg op bijvoorbeeld YouTube.

3. Drink water.
Als je te weinig water drinkt en gedehydrateerd raakt, kun je tevens vermoeider zijn. Zorg er dus voor dat je genoeg water drinkt en desnoods altijd een flesje bij je hebt overdag.

4. Ontbijt gezond.
Eet vooral geen suiker in de ochtend. Ontbijtgranen en je broodje hagelslag bevatten al heel wat suikers en dit zorgt ervoor dat je energiepeil tijdelijk omhoog gaat, maar daarna juist in één keer daalt. Eet bijvoorbeeld een bakje havermout, drink smoothies of eet lekker wat fruit als ontbijt. Omeletten zijn ook een perfecte optie, omdat je daar wat van je favoriete groenten in kunt verwerken.

5. Eet niet teveel.
Wanneer je te grote porties eet, kan dit een slecht effect hebben op je energiepeil. Zelfs al doe je niets, je lichaam heeft wel energie nodig om die grote hoeveelheid eten te kunnen verteren. Eet dus niet zoveel snacks tussendoor of kies voor een stuk fruit en stop met eten wanneer je vol zit.

Voel je je continu moe? Misschien zit hier één van de oorzaken tussen: 14 x Redenen waarom je altijd moe bent:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 makkelijke manieren om je energie een boost te geven
Sluiten