Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 6 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Op deze 5 manieren laat je je hond écht merken dat je van ‘m houdt

Iedereen met een hond weet hoe belangrijk het is ‘m regelmatig te laten zien hoeveel je om het beestje geeft. Waarschijnlijk doe je dit met snoepjes, knuffels en heel veel lieve woorden. Maar wat begrijpt je trouwe viervoeter hier eigenlijk van?

De kans is groot dat jij je hond meerdere keren per dag de liefde verklaart. Toch kan het soms lastig zijn om te weten of je hond je begrijpt, zeker omdat ‘ie niet terug kan praten. Misschien vind jij bijvoorbeeld dat je goed bezig bent door ‘m een flinke knuffel te geven, maar het zou goed kunnen dat je hond dit eigenlijk niet fijn vindt.

De nummer een regel is dan ook altijd: probeer erachter te komen waar je hond behoefte aan heeft. Om erachter te komen of-ie liever geaaid wordt of achter een tennisbal aanrent in het park, is het belangrijk erop te letten waar hij blij van wordt. Een aantal experts legt uit hoe je er zeker van kunt zijn dat je geliefde viervoeter begrijpt dat je voor ‘m door het vuur zou gaan.

1. Praat tegen je hond

Verbale communicatie is in elke relatie belangrijk, ook die met je hond. Het gaat er alleen bij je hond niet om wát je zegt, maar hoe je het zegt. Als je je hond verbaal wilt laten weten dat je om ‘m geeft, praat dan in een hogere en meer enthousiaste stem dan normaal. Een beetje zoals je tegen een baby zou praten. De energie in je stem zorgt ervoor dat je hond doorheeft dat je op een positieve toon tegen ‘m praat.

“It’s prosodic of speech (pitch rhythm and tone) that matter, not the actual words,” aldus hondentrainer Russell Hartstein. “Our energy, through limbic resonance and emotional contagion, evoke feelings of love and care for our family members.”

2. Maak oogcontact

Volgens Phil Tedeschi zijn honden op zoek naar oogcontact met hun baasje. En dat oogcontact heeft niet alleen een positieve uitwerking op hen, maar ook op mensen zelf. Het oogcontact met een hond zou ervoor zorgen dat we onder andere vriendelijker, optimistischer en blijer worden.

3. Knuffels, knuffels, knuffels

De ene hond houdt hier meer van dan de andere, maar over het algemeen kun je zeggen dat honden het heerlijk vinden om dicht tegen hun baasje aan te kruipen voor een flinke knuffelsessie. “Pack animals like to be as close to their pack members as possible, and what better way to stay connected than snuggling and cuddling,” aldus hondenexpert en co-founder van How I Met My Dog, Jodi Andersen.

4. Respecteer de grenzen van je hond

Hoewel je een enorm diepe connectie met je hond kunt hebben, is het belangrijk te onthouden dat het geen mens is. Dat houdt dus in dat je hond op een andere manier kan reageren, dan dat je zou verwachten. Jij kan bijvoorbeeld heel veel zin hebben om je pup een dikke knuffel te geven, maar dat betekent niet dat je hond daar op dat moment ook zin in heeft. Let er dus goed op hoe je hond zich gedraagt en speel daarop in met de manier waarop je genegenheid uit.

5. Laat je hond extra lang uit

Natuurlijk laat je je hond dagelijks uit, maar door ‘m eens in de zoveel tijd mee te nemen op een éxtra groot rondje, laat je nog beter zien hoeveel je om ‘m geeft. “While most dogs really like routines and structure, switching up play and exercise routines is a fun way to keep a dog engaged and feel appreciated,” vertelt hondentrainer Ashley O’Hara.

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Op deze 5 manieren laat je je hond écht merken dat je van ‘m houdt
Sluiten