Zita Vervoort
Zita Vervoort Entertainment 19 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

5x muziekdocumentaires op Netflix voor de échte muziekliefhebbers onder ons

Netflix staat bomvol documentaires, van waargebeurde crimes tot biografieën. Gelukkig staan er ook genoeg documentaires op over onze favoriete muziekartiesten en de muziekgeschiedenis. Iedereen houdt van muziek (welk genre dan ook) en daarom hebben wij een rijtje aan muziekdocumentaires voor de échte muziekliefhebbers onder ons.

Van Beyoncé tot Michael Jackson, van hip-hop tot pop, we hebben voor ieder wat wils.

Muziekdocumentaires op Netflix

Iedere maand stroomt Netflix weer vol met nieuw film- en serievoer, maar ook documentaires worden steeds populairder. In dit artikel hebben we een aantal van onze favoriete muziekdocumentaires op een rijtje gezet, want wie kan er zonder muziek? Precies, niemand. Misschien zit er wel een goede documentaire over jouw favoriete popster tussen.

1. Gaga: Five Foot Two

Pokerface, Bad Romance en Shallow. Lady Gaga is een échte popster en ze wordt door de jaren heen alleen maar beter. Maar Miss Gaga is meer en heeft daarom een eigen muziekdocumentaire gemaakt die gaat over meer dan alleen haar muziek. In deze muziekdocumentaire zien we haar strijd met lichamelijke en emotionele problemen. Zet je dus schrap voor een ingrijpend verhaal over Lady Gaga.

2. What Happened, Miss Simone?

Nina Simone was een buitengewoon goede zangeres en je kent haar waarschijnlijk van de grote hit Feeling Good. Toch dachten veel mensen dat Nina het af en toe moeilijk had met haar mentale gezondheid. Na veel leed kwam de zangeres erachter dat ze een bipolaire stoornis had. In deze documentaire zien we het pure leven van Nina, nooit eerder getoonde opnames en zeldzame archiefbeelden. Indrukwekkend.

3. Travis Scott; Look Mom I Can Fly

We kennen Travis Scott natuurlijk als de voormalige vriend van Kylie Jenner, maar deze artiest is zo veel meer dan dat. Travis is namelijk een buitengewoon goede rapper, songwriter, muziekproducent en zanger. In deze intieme muziekdocumentaire zien we zijn vaderschap en verschillende hoogtepunten uit zijn carrière. Pak de popcorn er maar bij en neem een kijkje in het leven van Stormi’s vader.

4. Homecoming: A Film By Beyoncé

Deze documentaire met Beyoncé in de hoofdrol moét je gezien hebben want hij is super indrukwekkend. De emotionele weg naar haar culturele optreden op Coachella in 2018 staat hierin centraal. We kunnen de documentaire van Queen B. wel tien keer opnieuw bekijken want hij is steengoed.

5. Michaels Jacksons This Is It

Natuurlijk mogen we The King Of Pop niet vergeten in dit rijtje, daarom sluiten we af met de documentaire Michael Jacksons This Is It. Billie Jean, Beat It en Thriller, stuk voor stuk grote hits. Deze muziekdocumentaire geeft een unieke kijk op Michaels voorbereidingen voor zijn ultieme tour (die uiteindelijk nooit heeft plaatsgevonden door zijn dood). You got to be startin’ somethin’ en dat is kijken naar deze muziekdocumentaire.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5x muziekdocumentaires op Netflix voor de échte muziekliefhebbers onder ons
Sluiten