5 tips en tricks waarmee je Netflix binnen de kortste keren uitspeelt

Waar zouden we zijn zonder Netflix? Zeker in een halve lockdown zetten we het liefst elke avond de televisie of laptop aan om een goede serie op Netflix te kijken. En gelukkig voorziet de streamingdienst ons elke maand nog steeds van nieuwe releases. Toch kan het zo zijn dat je niet alles uit Netflix haalt. En dat zou zonde zijn, toch?

Wij delen vijf tips en tricks waarmee je Netflix binnen de kortste keren helemaal uitspeelt.

Tips en tricks voor Netflix

Ondanks dat je misschien intens geniet van jouw Netflix-abonnement en je niks te klagen hebt, zijn er toch een aantal tips en tricks die het nóg beter maken. En dat heeft vooral te maken met je instellingen en persoonlijke voorkeuren. Ook zitten er genoeg hidden features in Netflix die je kijkervaring kunnen verbeteren.

Stuk voor stuk instellingen en handige tips die hartstikke simpel zijn, maar waarvan de kans groot is dat je ze nog nooit hebt gezien. Zo til jij je Netflix-avondjes alsnog naar een hoger niveau.

1. Profiteurs van je account verwijderen

Eerst is het even tijd voor een stukje administratie. Waarschijnlijk deel je een Netflix-account met anderen. Daarbij ben je al snel het overzicht kwijt wie er nou op zit en wie niet. Zeker als meerdere mensen hetzelfde profiel gebruiken. Daarom is een frisse start vaak de beste optie.

Ga daarvoor op een laptop of computer in je browser naar Netflix. Open de instellingen, klik op ‘account’ en kies voor ‘uitloggen op alle apparaten’. Mensen die van jouw account profiteren worden verwijderd en mensen die het wachtwoord weten en waar je het mee wilt delen kunnen opnieuw inloggen. Wil je echt niet meer dat iemand met je meekijkt? Zorg er dan sowieso voor dat je ook je wachtwoord verandert.

2. Netflix delen met de app Jam

Nu we het toch over accounts delen hebben: dat kan slimmer. Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlanders massaal hun Netflix-account met anderen delen. Ook buiten hun eigen huishouden. Maar ja, je wachtwoorden rond laten slingeren is niet handig, net als continu aan je vrienden vragen of ze het geld willen overmaken.

Dat kan handiger. Dit jaar werd Jam gelanceerd, een gloednieuwe app waarmee je accounts kunt delen. Of het nou om Spotify, Disney+ of Netflix gaat. Je kunt wachtwoorden versleuteld opslaan, veilig delen en ervoor zorgen dat iedereen netjes meebetaalt.

3. Geheime categorieën

Netflix heeft er een handje van om je telkens weer dezelfde paar Netflix-Originals aan te bevelen. Het voelt alsof telkens dezelfde films en series worden uitgelicht, terwijl er toch echt duizenden titels op de streamingdienst te vinden zijn.

Gelukkig is ook daar een handig trucje voor. Door in de browser-versie van Netflix speciale categoriecodes achter de URL te zetten, krijg je opeens veel meer content te zien. Voeg de series en films die je wilt checken toe aan je kijklijst, en bingewatchen maar op je televisie of telefoon.

Het gaat om tientallen codes voor de meest specifieke categorieën, van Aziatische romcoms tot psychologische thrillers. We hebben hier een overzicht voor je klaar staan, inclusief meer uitleg over hoe je de codes gebruikt. Veel kijkplezier.

4. Films en series verbergen

Het is irritant dat Netflix films en series blijft aanbevelen die je allang hebt gezien. Ja, de streamingdienst heeft graag dat je de titel in kwestie gewoon nog een keer kijkt, maar jij denkt daar waarschijnlijk anders over.

Ook blijven series bovenaan staan waarmee je allang gestopt bent. Gelukkig kun je daar verandering in brengen. Ga op een laptop of PC in je browser naar Netflix. Ga binnen de instellingen naar ‘Account’ en kies voor ‘Profiel en Ouderlijk Toezicht’. Selecteer jouw profiel, open ‘Kijkactiviteit’ en kies voor ‘Weergave’.

Nu kun je alle films en series verwijderen waarvan Netflix weet dat je ze ooit hebt gezien. De streamingdienst kan ze dan alsnog aanbevelen, maar zal ze geen voorrang meer geven omdat je ze een keer hebt gezien of er aan bent begonnen. Ideaal.

5. De wondere wereld van extensies

Gebruik je Netflix op je laptop of computer? Dan kun je kennismaken met de wondere wereld van extensies. Extra features die je aan bijvoorbeeld Chrome kunt toevoegen, waardoor je Netflix nog handiger kunt gebruiken.

Denk aan TV Chart, waarmee je IMDb-scores aan Netflix toevoegt. Of Super Netflix, dat ervoor zorgt dat je altijd de beste beeldkwaliteit krijgt. Gebruik Netflix Extended, een extensie die ervoor zorgt dat je altijd intro’s en aftiteling kunt overslaan. Tijdens de pandemie samen met je vrienden, op afstand, een serie of film checken? Gebruik dan Netflix Party.

WANT

Reageer op artikel:
5 tips en tricks waarmee je Netflix binnen de kortste keren uitspeelt
Sluiten