Alex Ebbers
Alex Ebbers Post 23 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze 5 punten kunnen erop wijzen dat je relatie vroeg of laat stukloopt

Heb je weleens teruggekeken op een relatie en je beseft dat het eigenlijk al heel lang ‘op’ was? Kleine tekenen dat het misschien niet zou gaan werken tussen jullie zag je over het hoofd of negeerde je. En wanneer het vervolgens uitging, kwam je erachter dat het eigenlijk al veel eerder over had moeten zijn.

Gewoonte, houden van en angst zijn drie redenen waarom we het lastig kunnen vinden een relatie te beëindigen. Want wat nou als het wél wat wordt? Wat nou als we de sleur doorbreken en we weer op die roze wolk belanden? Volgens een onderzoek dat werd uitgevoerd in Groot Brittannië blijft een stel gemiddeld nog 2,9 jaar bij elkaar, voordat de relatie uiteindelijk breekt. Dat is zonde van jullie tijd, omdat je je in die 2,9 jaar misschien wel vaker hebt beseft dat er een einde aan zit te komen. Er zijn een aantal punten waaraan je in een een relatie kunt herkennen dat het waarschijnlijk niet gaat werken tussen jullie. Wij zetten er een aantal op een rijtje.

1. Schelden

Natuurlijk heb je ruzie en kun je elkaar soms wel achter het behang plakken. Dat is heel normaal en niets om je zorgen om te maken. Toch is er een groot verschil tussen ruziemaken en elkaar pijn doen. Wanneer jij en je partner elkaar voor van alles en nog wat uit beginnen te maken, is het tijd om jezelf af te vragen of dit wel de juiste persoon is om mee samen te zijn.

2. Onenigheid over het huishouden

Hoe pietluttig het ook klinkt, wanneer je het niet eens kunt worden over het huishouden, kan dat een flinke stempel op de relatie drukken. Nogmaals, dat wil niet betekenen dat je er nooit over mag bekvechten, maar het moet zeker geen terugkerend probleem zijn. Probeer ervoor te zorgen dat je tot een overeenstemming komt wat de huishoudelijke taken betreft. Lukt dat niet, kan het een teken zijn dat jullie relatie niet lang standhoudt.

3. Geen tijd vrij willen maken

Het is een slecht teken wanneer je partner moeite heeft met prioriteiten stellen. Wanneer hij of zij strikte afspraken wil maken over wanneer je elkaar ziet, bijvoorbeeld alleen in het weekend, kan dat erop duiden dat diegene nog niet klaar is voor een serieuze relatie.
relatie stuk

4. Een HEEL belangrijke ex

Laten we één ding vooropstellen: het hoeft absoluut geen probleem te zijn wanneer iemand nog contact heeft met een ex. Wanneer het wel een probleem wordt, is wanneer deze ex tussen jullie in lijkt te komen. Wanneer je partner bijvoorbeeld veel over hem of haar praat of je het gevoel hebt dat deze persoon meer is dan alleen een vriend(in), kan dat duiden op een ongezonde relatie.

5. Negeren

Natuurlijk hoef je niet de hele dag diepgaande gesprekken met elkaar te voeren. Toch kan het wel een red flag zijn als je het gevoel hebt dat de telefoon van je partner belangrijker is dan jouw aanwezigheid. Als je partner constant zijn of haar feed aan het checken is en jou links laat liggen, kun je je afvragen hoe lang je dat vol gaat houden.

Het is natuurlijk niet zo dat wanneer je je eigen relatie in één van deze punten herkent, het betekent dat je er meteen een punt achter moet zetten. Er zijn genoeg relaties die wél overleven als ze iedere dag bekvechten over het huishouden. Pas als je je partner of jezelf in meerdere punten herkent, ga dan even goed bij jezelf na of je écht met deze persoon wil zijn.

glamour

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 5 punten kunnen erop wijzen dat je relatie vroeg of laat stukloopt
Sluiten