Zita Vervoort
Zita Vervoort Food 25 jan 2020

5x verschillende sushi recepten die je heel makkelijk zelf kan maken

Sushi is er in alle soorten, maten, kleuren en geuren. De standaard maki sushi kennen we wel, maar er zijn er zo veel meer die je ook gemakkelijk zelf maakt. Voor de meeste heb je weinig ingrediënten nodig om toch een smaaksensatie in je mond te creëren. Deze recepten zijn ook nog eens super origineel zodat je je gasten kunt verrassen.

We kunnen geen genoeg krijgen van dit Japanse gerecht, met deze verschillende recepten maak je er een feestje van.

Verschillende sushi soorten

Je bent niet de enige die het liefst sushi buiten de deur eet. Bij een restaurant hebben ze vaak jouw favoriete soorten sushi en juist omdat we ze niet zelf hoeven te maken, genieten we er zo erg van. Toch zijn er ook veel sushi soorten die je makkelijk zelf maakt en die je niet eens tegenkomt in restaurants. En geloof ons, als jouw zelfgemaakte sushi uiteindelijk op tafel staat, geniet je er veel meer van dan wanneer het je voorgeschoteld wordt. Laat die sushi maar komen.

1. Paarse sushi

Wat er is nou leuker dan sushi met een kleurtje? Precies, niks. Gelukkig bestaat er een prachtige paarse sushi die je heel makkelijk zelf kan maken. Het leuke aan dit recept is dat je helemaal geen kleurstof nodig hebt: de kleur komt uit de ingrediënten zelf. Het klinkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk is het enige wat je nodig hebt een rodekool en de standaard ingrediënten voor sushi.

Dit heb je nodig:
– 300 g gesneden rodekool
– 400 ml kraanwater
– 250 g rijst
– 90 ml Saitaku rijstazijn
– 1 bos radijs
– 1 eetrijpe avocado
– 5 norivellen
– 95 g gember
– 5 el Japanse sojasaus

View this post on Instagram

I live for sushi and I’m not even kidding 🍣 💜

A post shared by Lorraine Elliott (@notquitenigella) on

2. Sushi van brood

Het basisingrediënt van sushi is rijst, maar het kan natuurlijk zo zijn dat je helemaal niet van rijst houdt. Daar is gelukkig een oplossing voor: broodsushi. De rijst in dit gerecht wordt vervangen door brood, dus de koolhydraten krijg je wel binnen. Een originele variant op de Japanse lekkernij, voor als je niet van rijst houdt of gewoon eens iets anders wil proberen.

Voor dit recept heb je nodig:
– 4 sneetjes bruin brood (zonder korst)
– 4 sneetjes wit brood (zonder korst)
– 160 gr tonijn (1 blikje)
– 4 plakjes kalkoenham
– een avocado in plakjes
– een geraspte wortel
– 1 witlof in reepjes
– rucola
– 4 el roomkaas
– beetje boter
– 2 el mayonnaise
– 1 el citroensap
– zout en peper naar smaak

View this post on Instagram

NIEUW! We hebben al heel wat wraprolletjes gemaakt, maar deze sushi van brood hadden we nog niet eerder gemaakt. Hartstikke leuk en helemaal ‘kidsproof‘👌 Het recept staat vanaf nu op de website, link in bio! #smaakmenutie #recept #broodsushi #brood #sushi #borrelhapjes #kidsproof #zalm en #vegetarisch

A post shared by Tim & Erik | SmaakMenutie (@smaakmenutie) on

3. Burger van sushi

Eén plus één is twee, toch? Daarom is dit sushi recept he-le-maal perfect, want hier worden sushi en een burger bij elkaar gevoegd. Dat klinkt toch perfect? In principe kan je elke topping toevoegen die je maar wil, zodat je hem helemaal naar jouw smaak maakt. Binnen dertig minuten staan je burgers op tafel en verras je je gasten met een geweldig gerecht. Winning.

Dit heb je nodig:
– 500 g rijst
– 5 gr koriander
– 1/2 komkommer
– 1/2 avocado
– 40 gr rode kool
– 65 gr mayonnaise
– 15 gr wasabi
– 250 gr zalm
– 1/2 tl rode chili pasta
– 2 tl soya saus
– 30 gram gember
– 1 tl zwarte sesam

View this post on Instagram

DOYULMAZ LEZZETINE SUSHILERIN #🍣🍣🍣 BIR ZENGLE ISTENILEN UNVANDA ISTENILEN SUSHI SET #👉@kuryer_express _____________ #sushi #sushiday #sushibaku #bakusushi #aztagram #sushitime #sushi🍣 #sushiroll #hotroll #hotrolles #sushiburger #restorant #mekan #denizkenari #istirahet #istirahetmerkezi #bakuhotels #sifaris #zakaz #zeng #xanimlar #beyler #ofisler #evlere #mekan #kuryerxidmeti #kuryer #burgersushi #cafe

A post shared by aktiv_kuryer_ailesi (@kuryer_express) on

4.Sushi burrito

Sushi en burrito’s kennen we allebei, maar deze combinatie is nieuw én lekker. De ingrediënten die normaal gesproken in je Japanse gerecht zitten worden nu in een burrito gestopt. Ook bij dit recept geldt dat je ieder ingrediënt toe kan voegen. Je bent snel klaar en hebt tóch een feestmaal op tafel staan. Yum yum.

Voor dit recept heb je nodig:
– 250 g sushirijst
– 350 ml water
– ½ komkommer
– 1 rode puntpaprika
– 1 avocado
– 50 ml Japanse rijstazijn
– 4 grote tortillawraps (Ø 25 cm)
– 4 el wasabimayonnaise
– 150 g bietjes julienne
– 150 g peen julienne

View this post on Instagram

Sushi Burrito 🌯💚 . . #sushiburrito #pokebowl #delish #meal #foodlover #food #instafood #foodie #yummy #salmon #foodphotography #sushilovers #sushiroll #sushi #delicious #hawaii #foodporn #philadelphia #tokyo #bangkok #foodvideo #slowmotion

A post shared by Rolls & Bowls (@rollsbowls.co) on

5. Quinoa Sushi

Houd je niet echt van rijst of wil je gewoon wat gezonder eten? Bij dit gerecht vervang je de rijst door een bekende rijstvervanger, namelijk quinoa. Het is net zo makkelijk als het maken van gewone sushi en ook net zo lekker. Kies jouw lekkerste ingrediënten uit om de sushi helemaal naar jouw smaak te maken. It’s sushi time.

Dit heb je nodig:

Voor de sushi:
– 200 gr quinoa
– 1 blokje groentebouillon
– 0,25 rode kool, in dunne reepjes
– 1 avocado, in plakjes
– 1 wortel, in dunne reepjes
– 4 norivellen

Voor het dipsausje:
– 3 el witte misopasta
– 3 koffielepel sojasaus
– 1 scheutje koud geperste koolzaadolie
– 1 koffielepel sesamzaadjes

View this post on Instagram

[eng + lv] Although I enjoy rice sushi, I love to try something new. So lately I’ve been making quinoa sushi. 🥢 As quinoa is not so sticky as sushi rice, I add some light miso paste. Miso adds a nice umami flavor as well as makes quinoa sticky and perfect for sushi rolls. For 1 cup of uncooked quinoa I usually add 2 tbsp. of light miso paste (you can add more / less depending on your flavor preference). I add the miso paste in cooked quinoa, mix it well, let it cool and then it’s ready to roll. For the filling, I usually love avocado or in thin strips sliced carrot, paprika, cucumber, tofu, beets, spinach or baked young asparagus. You can even add red cabbage sauerkraut which I especially love! 🥑 The more colors, the better. :) ♾ Lai gan rīsu suši nav ne vainas, ir interesanti pamēģināt kaut ko jaunu un citādāku. Tā tapa kvinojas jeb alternatīvie suši rullīši. :) Varbūt japānis par mani pasmaidītu, bet ir ļoti garšīgi! 🥢 Vārīta kvinoja pati par sevi nav lipīga – to nevar salipināt uz nori kā suši rīsus. Tāpēc izvārītai kvinojai piemaisu klāt gaišo (bet ne tumšo!) miso pastu – tā piešķir kvinojai ne tikai patīkamo umami garšu, bet arī padara to lipīgu. 1 glāzei (250ml) nevārītas kvinojas pievienoju apmēram 2 ēd.k. gaišo miso pastu (vari likt nedaudz vairāk / mazāk – atkarībā no savām garšas preferencēm). Iemaisu to, kad kvinoja ir izvārījusies. Tad atdzesēju un gatavoju suši. Suši pildu ar avokado, sakapātiem spinātiem, smalkās strēmelītēs sagreztiem gurķiem, papriku, tofu, burkāniem, bietēm vai apceptiem jaunajiem sparģeļiem. Ļoti gardi ir arī ar sarkanajiem skābētajiem kāpostiem. 🥑 Jo krāsaināk, jo labāk. 🙂 . . . . #vegan #veganfood #vegetarian #feedfeed #f52grams #bestofvegan @feedfeed @bestofvegan @foodglooby #buzzfeedfood #plantbased #wholefood #healthy #goodfood #vsco #vscofood #onthetable #foodphotography #crueltyfree #foodrevolution #wholesome #whatieat #plantpower #plantstrong #letscookvegan @letscookvegan #veganlatvia #sushi #quinoa #quinoasushi

A post shared by Laine | The Thriving Vegan (@laine.rudolfa) on

Reageer op artikel:
5x verschillende sushi recepten die je heel makkelijk zelf kan maken
Sluiten