Toedeloe! 5 tekenen dat je je partner beter vaarwel kunt zeggen

Als we denken aan een relatie die uitgaat, zien we zakdoekjes, drank, deprimerende muziek en junkfood voor ons. Maar overall hoeft het helemaal niet slecht te zijn: het kan je zelfs blijer maken. Check deze signalen en je weet of het beter is om de relatie uit te maken of dat het toch echt een keeper is.

1. Jij of de ander gaat vreemd – of allebei

Volgens relatie-expert Gary Brown moet je zéker weggaan als je vriend of vriendin meer dan één keer is vreemdgegaan. Hoewel het uitmaken met een cheater een stuk lastiger kan zijn dan je zou denken, is het meestal wel de beste stap. En ook als je elkaar niet meer vertrouwt, zegt ‘t al genoeg.

2. Je partner werkt constant op je zenuwen

Ja, we kunnen ze allemaal wel eens achter het behang plakken. Maar er is een verschil of je je lover af en toe wel door elkaar kunt schudden, of dat je wederhelft continu je humeur laat opvlammen. Ontploffingsgevaar! Raak je geïrriteerd door alles wat diegene doet en niet doet, dan kan het beter zijn om de relatie te beëindigen.

3. De seks is shit – of je weet de laatste keer niet eens

De ene keer heb je hete seks, de andere keer een vluggertje. Totally fine. Maar als het al een hele opgave wordt om op je partner te kruipen (of diegene op jou), dan is het tijd om eerlijk te zijn. Want let’s get real: dit wil toch niemand?

4. Er is sprake van geweld

Pak je spullen en ga. Serieus, de enige manier om met een zo’n relatie om te gaan, is door te vertrekken. Word je gemanipuleerd, ondermijnd, gechanteerd, naar beneden gehaald, misbruikt, emotioneel of lichamelijk mishandeld? Maak het uit. En dat hoef je niet alleen te doen; schakel vooral hulp in van vrienden, familie of een instantie.

5. Je ziet geen toekomst met hem of haar

We dromen allemaal over de toekomst. Hoe we dan met money kunnen rondstrooien, eindelijk eens ontslag nemen of het idee van huisje-boompje-beestje gaan uitvoeren. Komt in geen van die dromen en plannen je huidige partner voor? Dan zal dat niet zo snel veranderen en kan het beter zijn om het uit te maken. Dan kun je tenminste op zoek naar je droomman of -vrouw!

6. Jullie leven als familie

De verliefdheid is volledig pleite en de seks waar de vonken van afvliegen ook. Ze zijn ingeruild voor hangen op de bank en gescheiden bedden. De een kijkt tv, de ander leest een boek. En dan zegt je partner: ‘ik ga naar bed. Waarop jij antwoordt met ‘oké’.Tijd voor actie: valt het nog te redden of is het tijd om er een punt achter te zetten?

Elite Daily

Reageer op artikel:
Toedeloe! 5 tekenen dat je je partner beter vaarwel kunt zeggen
Sluiten