5 redenen waarom je de musical The Bodyguard niet mag missen

Entertainment

5 redenen waarom je de musical The Bodyguard niet mag missen

Deze maand is het precies vijf jaar geleden dat Whitney Houston overleed. Om even stil te staan bij het verlies van dit icoon hebben we vijf redenen samengesteld om nú nog naar de ultieme Whitney-tribute te gaan: de musical van The Bodyguard.

De razend succesvolle musical zit in zijn tweede jaar en is te zien in het Utrechtse Beatrix Theater te zien. Zorg dat je geen spijt krijgt dat je deze avond vol Whitney-classics mist.

1. De heerlijke muziek.

The Bodyguard is een must-see voor alle fans van de 80s en 90s. The Bodyguard is anders dan andere musicals, want ondanks dat het meesleepende liefdesverhaal van Rachel Marron en Frank Farmer in het Nederlands wordt gespeeld, zijn alle songs gewoon in de originele Engelse versie. One moment in Time, I Wanna Dance With Somebody, Saving All My Love For You… Meezingen, dus!

Foto: Roy Beusker

2. De WOW-factor.

The Bodyguard is een wervelstorm van emoties. Het ene moment word je overdonderd door de indrukwekkende dansnummers, de decors en de lichtshow, de fantastische performances, de kostuums… We weten haast niet waar we moeten kijken. Het gaat van grootste popnummers naar powerhouse ballads. Enneh… Of we nu in de supermarkt staan, in de auto zitten, er op de tv langs zappen: we krijgen altijd een brok in onze keel van I Will Always Love You. Het is één van die nummers die altijd overdondert, en de vertolking in deze musical bezorgt je gegarandeerd kippenvel.

3. Verleidelijke romantiek

Het verhaal van The Bodyguard gaat over (verrassing) een bodyguard die wordt ingehuurd om popster Rachel Marron te beschermen van een akelige stalker. De twee mogen elkaar niet meteen, maar we gaan er vanuit dat het geen spoiler is als we verklappen dat er in de spannende, bedreigende situaties iets opbloeit tussen de twee. Tja, wie droomt er nou niet van een grote, sterke, knappe, beschermende man die zijn armen om je heen slaat?

Fotografie: Roy Beusker

4. De cast

Om een popster van wereldformaat te kunnen spelen in een musical, moet je natuurlijk zelf ook wel wat star quality in huis hebben. De rol wordt perfect ingevuld door afwisselend Romy Monteiro en April Darby. Ook niet verkeerd: hotties Mark van Eeuwen en Dave Mantel wisselen de rol van Frank Farmer af.

5. De razend enthousiaste reviews

The Bodyguard krijgt enorm lovende reviews en mocht al vele musicalprijzen in de wacht slepen. De Nederlandse versie werd recent bekroond met de AD publieksprijs voor de beste musical.

Omdat wij vinden dat je deze musical niet mag missen, geven wij 2 x 2 kaarten weg! Laat hieronder je gegevens achter en vertel ons waarom jíj graag naar The Bodyguard zou willen.

In samenwerking met Stage Entertainment