5 redenen waarom je dit voorjaar écht naar Wenen moet

Love & Life

5 redenen waarom je dit voorjaar écht naar Wenen moet

Wenen is de perfecte plek voor een stedentrip, maar gek genoeg staat de Oostenrijkse hoofdstad niet zo top of mind als Londen, Parijs of Berlijn. Dit is waarom je dit voorjaar eigenlijk eens een keer iets anders zou moeten doen; een bezoekje naar Wenen is namelijk echt de moeite waard.

Hier vijf redenen waarom deze stad perfect is voor een stedentrip in het voorjaar. Extra fijn: met easyJet vlieg je er ook nog eens super betaalbaar heen.

1. Er zijn terrasjes en parken in overvloed.

Wenen in de winter kent een prachtig kleurenpalet van beiges en grijstinten, maar zodra het voorjaar zijn intrede doet, bloeit Wenen uit tot een enorm kleurrijke stad. Je struikelt er haast over de terrasjes, en ook in de vele mooie parken is het goed toeven.

Park Wenen

2. Musea.

Wat voor soort museum je voorkeur ook heeft, Wenen heeft voor ieder wat wils. Er zijn eindeloos veel mooie collecties te bekijken in indrukwekkende gebouwen. Net als in Amsterdam is er een speciale museumbuurt, waardoor je makkelijk in een middagje verschillende musea kan zien.

Bekijk de klassieke meesters in het Kunsthistorisches Museum – ook als je niet naar binnen gaat is het gebouw het bekijken waard. Het mumok (Museum Moderner Kunst) en het Leopold Museum hebben collecties met moderne kunst in allerlei stijlen. Minder van de kunst, en meer van de natuur? In het Naturhistorische Museum leer je alles over de aarde en wat er op onze planeet woont.

Wiener Museum

3. Weense keuken.

In Nederland is het nog knap lastig om een goede Wiener Schnitzel te vinden. Reden genoeg om een retourtje Wenen te boeken, wat ons betreft. Ben je minder van de grote lappen gefrituurd vlees? Er valt genoeg verfijnders te halen in Wenen. Voor een etentje bij Steirereck in het Stadtpark moet je even sparen, maar het is zijn dubbele Michelin-waardering meer dan waard.

Steirereck Wenen

4. Winkelen

Kärntner Strasse, Graben en Kohlmarkt (ook wel bekend als de Gouden U) werden door de New York Times tot enkele van de leukste straten van Europa. Als je van winkelen houdt, ben je hier in de zevende hemel. Je gaat waarschijnlijk watertanden van de hoeveelheid prachtige winkels die hier gevestigd zijn, en je zult waarschijnlijk zeer diep in de buidel moeten tasten. Maar de allure van dit stukje Wenen is daarom niet minder adembenemend. Je kan je zelfs als een prinsesje in een koets door de deze buurt laten rijden. En dat is dan weer wel te betalen: rond de €40 voor een rondje binnenstad.

Gouden U

5. Slapen als een prinses

In een weelderige stad als Wenen ontbreekt het natuurlijk niet aan mooie hotels. Aangezien je er heel goedkoop heen kan vliegen met easyJet, houd je misschien wat budget over om een wat luxer hotel te boeken. Dat maakt je reis toch altijd onvergetelijk. Er zijn veel boutique-hotels die de moeite waard zijn, zoals Hotel Rathaus, waar ze ook gespecialiseerd zijn in wijnen – ze hebben een wijnkaart met wel 450 verschillende Oostenrijkse wijnen, en elke kamer is vernoemd naar een Oostenrijkse wijnmaker. Kan haast niet beter. Oh wel, dit is één van hun kamers:

hotel interieur

In samenwerking met easyJet