5 redenen waarom seks in de winter extra goed voor je is

Volgens experts hebben we in de winter vaker seks dan in andere seizoenen, en zo gek is dat eigenlijk niet. Naast dat we in de winter vaak meer tijd hebben en ons meer binnenshuis bevinden, is er natuurlijk niks fijner dan je onder de dekens op te warmen met je liefje als buiten koud is.

Hoewel het hebben van meer seks natuurlijk op zichzelf al een positieve ontwikkeling is – zoveel gezondheidsvoordelen – zitten er extra voordelen aan het bedrijven van de liefde in de koude wintermaanden.

Lekker vaak het bed induiken

1. Tijdens de seks maak je endorfine aan: ideaal tegen een winterdepressie // Wie had gedacht dat je je donkere-maanden-depressie kon verlichten door vaker de liefde te bedrijven? Aangezien seks eigenlijk een work-out is, maak je in the heat of the moment endorfine aan, dat je blij laat voelen. Je kunt dus in plaats van een sportschooltje te pakken ook prima met je liefje in bed duiken.

2. Seks werkt je verkoudheid tegen // Onderzoek toont aan dat mensen die tenminste drie keer per week seks hebben, een sterker immuunsysteem hebben. Dit is extra handig in de koude wintermaanden, wanneer je voor je het weet een verkoudheid te pakken hebt.

3. Seks vermindert je winterse FOMO // Natuurlijk werkt seks altijd ontspannend en stressverlagend, maar zeker in de winter – wanneer je FOMO gevoel vaker opspeelt omdat je liever binnenblijft – is het fijn wanneer je stress wat wordt verminderd.

4. Beter slapen én dus opstaan, tijdens donkere ochtenden // Je hebt vast weleens gemerkt dat je na de seks een stuk sneller in slaap valt, wat komt doordat je hersenen serotonine en opioïden loslaten na de seks. Je zult je hierdoor meer ontspannen én slaperig voelen, wat je nachtrust alleen maar ten goede komt. En aangezien het in de winter een stuk moeilijker is om op te staan doordat het donker is, is dit zeker een fijne bijkomstigheid.

5. Mannen zijn hitsiger in de winter // Ja, echt waar. Misschien heb je weleens gemerkt dat je liefje wat vaker zin heeft in de winter, en zo gek is dat ook niet. Ze worden namelijk extra nieuwsgierig naar wat er onder die oversized wollen trui verstopt zit, terwijl ze in de zomer weinig verbeelding nodig hebben bij onze blote jurkjes.

Op deze leeftijd zijn vrouwen blijkbaar het meest tevreden over hun seksleven

Popsugar

Reageer op artikel:
5 redenen waarom seks in de winter extra goed voor je is
Sluiten