Deze 5 mega relaxte solo dates zijn perfect voor tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen zie je overal tips verschijnen over de leukste dates om in de winter te doen. Leuk hoor, maar hier heb je natuurlijk precies niks aan als je geen lover hebt om tijdens de koude dagen tegenaan te kruipen.

Schaatsen, spelletjesavonden houden, een pubquiz bezoeken, het zijn allemaal heerlijke dates, maar in je eentje is het toch een stuk minder romantisch. En dan kun je er natuurlijk voor kiezen om rondom de feestdagen als een zielig hoopje mens op de bank te kruipen met een dekentje, een bak tissues en Love Actually op repeat, maar je kunt je ook gewoon niet aanstellen en jezelf vermaken. Daarom zetten we hier vijf heerlijke dates op een rijtje waarvoor je niemand anders nodig hebt dan jezelf.

1. Maak eens een recept van een andere cultuur

De vrije dagen rondom Kerst en oud en nieuw zijn het ideale moment om lekker te gaan kokkerellen. In elk land zijn er weer verschillende gerechten die veel worden gegeten rond de feestdagen. Neem eens de tijd om een aantal lekkere gerechten uit te zoeken en maak een heerlijk multicultureel (pre- of post)kerstdiner voor jezelf.

2. Maak je huis klaar voor Kerst

Er is maar weinig zo gezellig als een huis dat compleet is ingericht in kerstsfeer. Lichtjes, een over the top kerstboom, cadeautjes (voor jezelf uiteraard), overal kaarsjes, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Zet een kerstmuziekje, maak een lekkere glühwein voor jezelf klaar, en gaan met die banaan.

3. Houd een warme choco-proeverij

Als er één tijd van het jaar is waarin we ons ongegeneerd misselijk kunnen drinken aan warme chocolademelk, is het deze wel. Nu zijn we natuurlijk allemaal wel bekend met de rechttoe-rechtaan warme chocolademelk met slagroom. Lekker, maar saai. Je kunt namelijk zoveel meer met het heerlijke drankje. Waarom maak je dus niet gewoon lekker een date van zo veel mogelijk verschillende soorten proeven? Denk bijvoorbeeld alleen al aan de verschillende siropen die je er doorheen kunt mixen, zoals pepermunt of kaneel. Daarnaast kun je er natuurlijk ook sterke drank doorheen gooien, zoals Bailey’s of Kahlua. Vind je een solo warme choco-proeverij wat veel van het goede? Snappen we. Dan trommel je toch lekker wat vrienden op om met je mee te doen? Oké, dan is het misschien niet helemaal “solo” meer, maar ach.

4. Houd een at home spa-dag

De tijd rondom de feestdagen kan nogal stressvol zijn. Kies daarom een avond uit waarop je lekker helemaal niets hoeft te doen en doop deze dag om tot een at home spa-avond. Zet het kerstalbum van John Legend op, scrub je hele lichaam tot je een ons weegt en gooi een maskertje op je gezicht. Of doe het helemaal anders een houd een schaakcompetitie met jezelf, lees een boek, ga mediteren of volg een goochelcursus. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je geniet en ontspant.

5. Bezoek een museum

Wie ooit heeft bedacht dat het bezoeken van een museum een perfecte duo-date is, heeft het mooi mis. Hardop praten wordt in een museum niet gewaardeerd, waardoor je dus geen fatsoenlijk gesprek kunt voeren. Iets wat ons toch vrij essentieel lijkt tijdens een date. Nee hoor, een bezoekje aan een museum is de perfecte solo date. Je hebt met niemand anders te maken dan met jezelf, én je krijgt niet de hele tijd “mooi hè?” in je oor gefluisterd. Winnen.

Zie je? Om te daten heb je helemaal niet per se twee mensen nodig. Bovenstaande solo dates zijn perfect om tijdens de drukke feestdagen toch even een momentje voor jezelf te pakken.

Dankzij deze meditatie-oefeningen blijf jij lekker chill met de kerst

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Elite Daily

Reageer op artikel:
Deze 5 mega relaxte solo dates zijn perfect voor tijdens de feestdagen
Sluiten