Josca
Josca Beauty 13 aug 2017

5 tips om je voeten eindelijk écht klaar te maken voor de zomer

In de zomerperiode en op vakantie wil jij natuurlijk weer volop sandalen en andere open schoenen dragen, want je voeten krijgen het nogal zwaar te verduren in de hitte als je alleen sneakers draagt. Je hebt echter wel het idee dat je voeten nog wel aan wat verzorging toe zijn.

Voor de volgende manieren van voetverzorging hoef je echt niet per se naar de pedicure; deze tips kun je thuis helemaal zelf uitvoeren.

1. Maak zelf je eigen voetscrub.
Het fijnste is natuurlijk als je voetjes lekker zacht zijn en niet zo ruw aanvoelen. Je kunt heel gemakkelijk je eigen scrub maken met bijvoorbeeld kristalsuiker, olie en een lekker geurtje. Qua olie kun je kiezen voor olijfolie en kokosolie, wat je maar net in huis hebt. Om de scrub een geurtje te geven, kun je er citroensap aan toevoegen of wat druppeltjes olie als pepermunt- of lavendelolie. In verhouding moet er uiteraard meer suiker in het mengsel zitten, maar het moet ook niet te droog zijn, want dat beschadigt je huid. Je kunt een scrub het best onder de douche gebruiken.

2. Gebruik een eeltsteen tegen eelt.
Je moeder heeft deze ongetwijfeld al eens bij jou geïntroduceerd. Zorg ervoor dat je voeten zacht zijn, dus neem eerst een douche of een voetenbad voordat je aan de slag gaat met een eeltsteen. Maak je voeten droog en pak de eeltsteen erbij. Deze moet je licht vochtig maken met een beetje water en zeep. Vervolgens schuur je deze over de plekken eelt onder je voeten. Je kunt ook een speciale scrub of vijl gebruiken.

3. Gebruik appelciderazijn op je blaren.
Blaren zijn echt enorm irritant, al helemaal door het inlopen van nieuwe schoenen! Uiteraard kun je er pleisters op plakken, maar dat is niet per se de meest charmante oplossing voor je mooie open zomerschoentjes. Appelciderazijn kan helpen om blaren sneller te laten helen, het heeft namelijk een antibacteriële werking en gaat ontstekingen tegen. Hierna moet je jammer genoeg wel even wachten tot je die leuke schoenen weer aankan.

4. Verzorg je teennagels met citroensap.
Een natuurlijk middeltje voor gezond uitziende teennagels, is citroensap. Het maakt je nagels niet alleen schoon en witter, maar ook sterker! Maak een badje van citroensap en een beetje melk en week hier je nagels in voor een tijdje. Dit helpt uiteraard ook bij je vingernagels.

5. Gebruik kamille op likdoorns.
Likdoorns zijn niet alleen een onprettig gezicht, maar ook nog eens vervelend vanwege de harde en geïrriteerde huid. Kamille helpt de huid te verzachten. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een warm kamilletheezakje en laat dat een aantal uurtjes op je likdoorns zitten. Een andere optie is het maken van een warm voetenbadje met kamillethee, daar kun je je voeten in weken voor een kwartier à 20 minuten. Als je voeten vlekken krijgen van de thee, kun je dit er gewoon af wassen met zeep en water.

Reageer op artikel:
5 tips om je voeten eindelijk écht klaar te maken voor de zomer
Sluiten