Josca
Josca Fashion 16 jul 2016

5 tips voor het dragen van een choker-ketting

Op deze manieren combineer jij de mooiste chokers bij je outfit.

1. Houd het minimalistisch.
Kies bijvoorbeeld voor een choker zonder hangertje of knoop het bandje vast in je nek zodat deze niet in je decolleté hangt. Perfect voor een subtiele zijden blouse met een wat lagere V-hals, je wil geen lange ketting in je decolleté hebben hangen.

2. Neem een hele korte ketting.
Ben je niet zo van de chokers die zich helemaal om je nek wikkelen? Kies dan voor een korte ketting. Deze valt technisch gezien ook nog onder de trend en kan ook heel subtiel en mooi zijn. Kies bijvoorbeeld een klein gouden of zilveren kettinkje met een hangertje.

3. Ga voor een verfijnde stijl.
Een dikke, gouden ketting is redelijk lastig om te combineren en het zit waarschijnlijk ook niet al te lekker. Je wil niet de hele dag naar je nek grijpen omdat je ketting je irriteert. Ga in plaats daarvan voor de verfijnde sieraden: deze kun je gemakkelijk aan elke outfit toevoegen en zelfs combineren met je andere kettingen, daar wordt het geheel wat speelser van.

4. Neem een sjaal in plaats van een ketting.
In principe is dit de non-kettingvariant van een choker. Neem een dunne, lange sjaal en sla deze eenmaal om je nek. Hiermee simuleer je een choker en geef je je outfit ook nog eens een boost.

5. Wees creatief.
Maak bijvoorbeeld je eigen choker door een strookje suède om je nek te knopen of het nog een paar keer om je nek te wikkelen. Laat eventueel nog wat nonchalante losse strookjes hangen. Let op dat je het niet te strak om je nek knoopt, uiteraard.

Nog wat choker-inspiratie nodig? Die vind je hier vast en zeker:

Reageer op artikel:
5 tips voor het dragen van een choker-ketting
Sluiten