Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Fashion 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 trends wil je dit voorjaar in je kledingkast hebben

Het is bijna lente, dus tijd om je kledingkast op te frissen. De dikke truien kunnen achterin de kast om plaats te maken voor wat luchtiger kleding. En misschien wel voor een nieuwe outfit? Vijf trends die je zeker in huis moet halen dit voorjaar!

Grijs is niet saai

Geel, rood, blauw: het mag zeker in je kledingkast hangen dit voorjaar. Maar vergeet er niet een grijs item aan toe te voegen, want deze fijne basiskleur is weer helemaal terug in 2023. Bij de grote modehuizen zagen we grijs tijdens de shows van de collecties voor dit jaar veelvuldig voorbijkomen. Het is, naast zwart en wit, een ideale kleur om eindeloos mee te combineren.

Chunky loafers

Hoewel ze de afgelopen jaren al populair waren, zijn we nog lang niet klaar met de loafers. Ze zitten lekker en je draagt ze net zo makkelijk onder een jeans als onder een jurk of rok. Als je echt wilt meegaan met de laatste trends heb je een paar chunky loafers nodig. Wat denk je van zilveren of gouden exemplaren van Prada, te koop bij de Bijenkorf?

Spannend transparant

Bij grote modehuizen als Prada en Saint Laurent liepen de modellen eind vorig jaar in (semi-)transparante outfits over de catwalk. Ook de see through trend was al in, maar we weten het anno 2023 steeds beter te dragen. Als top, broek, jurk, rok of pak en in een lichte of juist donkere kleur: alles mag als het maar lekker doorschijnt. Dat betekent niet dat het meteen heel naakt hoeft: een mooie zwarte transparante top met een blazer eroverheen is chique sexy zonder dat het ordinair wordt.

Tijdloos denim

Voor all-denim, een van de grootste trends in voorjaar/zomer 2023, heb jij vast al opties in de kledingkast liggen. Al kun je er nooit genoeg van hebben. Dat bewijst Saint Laurent met supermooie jeans in verschillende wassingen. Je kunt vervolgens helemaal losgaan met spijkerstof. Combineer je spijkerblouse met je jeans of spijkerrok en vergeet ook je spijkerjasje niet. Back to the nineties & zeroes!

Oversized blazer

Er is momenteel wat discussie over in modeland: de hele oversized trend zou nu wel klaar zijn en skinny broeken zouden zelfs een voorzichtige comeback maken. Toch lijkt het allemaal nog mee te vallen. We nemen nog geen afscheid van de wijde broeken en oversized blazers in 2023. Zo’n blazer is ideaal in het voorjaar en de zomer: gekleed en als het buiten warmer is maar nog wat te fris voor blote armen, doet-ie dienst als jasje. Staat ook leuk boven een skinny broek, als die toch ook weer begint mee te tellen in modeland!

In samenwerking met de Bijenkorf

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.