admin
admin Entertainment 1 mei 2018

5 true crime-series op Netflix die je niet mag missen

Netflix-series kunnen ontzettend verslavend zijn. Een echte bingewatcher kan de TV niet uitzetten als ‘ie middenin een goede serie zit. Deze series doen daar nog een schepje bovenop. Ze zijn waargebeurd, wat het nog veel spannender maakt. Ben jij toe aan een nieuwe ijzingwekkende binge? Waag je dan eens aan deze vijf true crime-series, die we langs zagen komen bij ons broertje Manners.

Flint Town, IMDb: 8.1

Deze true crime-documentaire volgt het politie-korps van Flint. Een ogenschijnlijk onschuldig stadje in Amerika, maar niets is minder waar. Het stadje is arm en de criminele onderwereld regeert. De serie telt acht delen en daar ben je zo doorheen. Het verhaal neemt je mee in een door drugs en criminaliteit overspoelde Flint. Het was in de jaren ’60 een welvarend plaatsje, nu is het de meest gevaarlijke stad van Amerika.

The Confession Tapes, IMDb: 7.7

Zijn ze wel schuldig? Dat is de hoofdvraag van deze true crime-serie. Confession Tapes volgt het verhaal van twee tieners die worden verdacht van een drievoudige moord. Hebben de tieners onder druk moeten handelen, of waren ze toch met voorbedachten rade bezig? In de serie komen de advocaten en agenten aan het woord, maar ook de verdachten zelf.

American Crime Story, IMDb: 8,5

American Crime Story lijkt op het eerste gezicht op een geweldige fictie-serie, dat is echter niet zo. Elk seizoen volgt een grote belangrijke rechtszaak uit de Amerikaanse geschiedenis. Het eerste seizoen is ondertussen in zijn geheel te zien op Netflix en volgt de zaak van O.J. Simpson. De true-crime serie is naar waarheid nagespeeld door een sterrencast, met in de hoofdrol Cuba Gooding Jr.

Making a Murderer, IMDb: 8,7

Making a Murder gaf een nieuwe start aan het true crime-genre. Deze immens populaire Netflix-serie volgt Steven Avery, de allergrootste pechvogel op aarde – zo lijkt het. Avery heeft achttien jaar onterecht vastgezeten voor de verkrachting van Penny Ann Beernsten. Twee jaar na zijn vrijlating wordt hij opnieuw verdacht en aangehouden voor de moord op Teresa Halbach. Het tweede seizoen is naar verluidt onderweg, maar het is nog niet zeker wanneer deze wordt uitgebracht.

Killer Women with Piers Morgan, IMDb: 6.6

Journalist Piers Morgan volgt en interviewt vanuit een streng beveiligde gevangenis vijf vrouwen die zware misdaden hebben gepleegd. Alle daders hebben bekend, zijn veroordeeld en koelbloedig. De true crime-documentaire geeft een bizarre weergave van deze ijskoude moordenaressen.

9 waargebeurde misdaadverhalen die zeker het kijken, luisteren en lezen waard zijn

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

manners

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 true crime-series op Netflix die je niet mag missen
Sluiten