Josca
Josca Love & Life 28 apr 2016

5 uitspraken die je niet wil horen als je van nature dun bent

Dus als je deze dingen wil zeggen tegen iemand die dun is van zichzelf, kun je beter je woorden inslikken en het voor je houden.

1. “Eet je weleens fastfood?!”
Blijkbaar zijn mensen nog steeds erg verbaasd als ze je tegenkomen bij de McDonald’s of met een zak snoep. Iedereen moet hoe dan ook een opmerking maken over het feit dat je zoveel eet, maar nog steeds dun bent. Tja, je hebt dat nu eenmaal geërfd van je ouders en daar heb je verder geen inspraak op gehad. Je eet gezond wanneer je dat wil en ook ongezond wanneer je dat wil, daar heb je geen commentaar bij nodig.

2. “Ben je nóg dunner geworden? Eet je wel goed?”
Sorry, je kan er niks aan doen. Net als ieder ander raak jij ook wel eens gestrest en verlies je daarom wat gewicht. Sommige mensen eten dan juist meer, anderen kunnen geen hap door hun keel krijgen. Jij gaat mensen er toch ook niet op wijzen dat ze te zwaar zijn en teveel eten? Dat doet pijn. Dus doe het ook niet andersom.

3. “Wanneer ga je studeren?”
Je studeert al lang, of hebt inmiddels al een baan. Je bent misschien dun en hebt niet zoveel boobs en billen als je had gewild, maar dat betekent niet dat mensen er meteen vanuit moeten gaan dat je nog minderjarig bent en de puberteit nog niet gepasseerd bent. Misschien wordt het in je dertiger jaren leuk om er jonger uit te zien, maar voor nu is het gewoon erg vervelend.

4. “Real women have curves.”
Oh hell no, dat weer? Je krijgt er de kriebels van. Alsof jij géén echte vrouw bent als je lichaam er niet zo uitziet als dat van Kim Kardashian of Nicki Minaj. Deze quote wordt enorm vaak rondgestrooid in discussies over plus-size modellen. Kunnen we niet gewoon beslissen dat álle vrouwen echte vrouwen zijn?

5. “Waarom ga je eigenlijk naar de sportschool?”
Omdat dat gezond is, het je fit laat voelen en je het wel leuk vindt om wat spieren te kweken? Wat een stomme vraag zeg. Je doet gewoon iets wat je plezier geeft en wat je gezond houdt, je gaat dat niet achterwege laten omdat je toevallig toch je gewicht wel behoudt, ongeacht wat je eet en hoeveel je sport.

Dit Instagram-model werd bekritiseerd om haar ‘te dunne’ lichaam – maar nu vecht ze terug:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 uitspraken die je niet wil horen als je van nature dun bent
Sluiten