Josca
Josca Love & Life 30 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

5 ultieme reisbestemmingen voor de echte boekenwurm

Naar jouw idee bestaat er niets beters dan lekker onderuitgezakt op de bank zitten met een goed boek op schoot, het liefst nog met alleen een leeslampje aan en geen drukke dingen op het programma. Echter kan je je liefde voor literatuur en andere boeken natuurlijk ook meenemen in je vakanties en weekendjes weg…

Als je al veel literaire werken doorgespit hebt, zijn deze steden écht iets voor jou. Van dichtbij tot ver weg: hier zit zeker een droombestemming tussen!

1. San Francisco, Californië.
Er zijn zoveel literaire plekken om te bezoeken in de Bay Area, dat de San Francisco Chronicle een interactieve kaart heeft gecreëerd met de verschillende noemenswaardige plaatsen in de stad. Van Dolores Park (uit Slouching Toward Bethlehem) tot het appartement boven een Chinese bakkerij aan Waverly Place (uit The Joy Luck Club), Allen Ginsbergs appartement en McSweeneys hoofdkwartier. Als je de stad bezoekt in oktober, maak je het literaire festival Litquake mee, waar je tevens lezingen kan bijwonen en auteurs kan ontmoeten.

2. Parijs, Frankrijk.
Deze stad ádemt werkelijk literatuur. Bezoek bijvoorbeeld Hotel Le Pavillon des Lettres, waar zich 26 kamers bevinden die elk zijn toegewijd aan een andere schrijver. Hiernaast kun je het huis van Honoré de Balzac bezoeken en dat van Victor Hugo. Op ‘s werelds meest bezochte kerkhof Père Lachaise liggen enorm veel beroemdheden, waaronder Oscar Wilde en Gertrude Stein. Ten slotte is er Café Les Deux Magots, dat een ontmoetingsplaats was voor literaire auteurs, zoals Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre, Albert Camus en James Joyce.

3. Venetië, Italië.
Venetië heeft natuurlijk van zichzelf al een enorme historie, maar ook qua literatuur zit je goed. In Venetië vind je het oudste café van Italië, namelijk Caffe Florian. Ooit werd dit vaak bezocht door Charles Dickens, Jean-Jacques Rousseau, Johann Wolfgang von Goethe en Lord Byron. Bezoek ook Palazzi Barbaro, waar Edith Wharton en Henry James veel geschreven hebben. Als je nog een boekenwinkel wilt bezoeken voor een souvenir, moet je bij Libreria Acqua Alata zijn.

4. Dublin, Ierland.
Wanneer je Dublin bezoekt rond 16 juni (helaas, duurt nog even), krijg je ook de feestdag Bloomsday mee, waarmee James Joyce’s meesterwerk Ulysses wordt gevierd en mensen massaal cosplayen op straat. Hiernaast kun je het Oscar Wilde House bezoeken, waar desbetreffende auteur zijn jeugd heeft doorgebracht. In het Dublin Writers Museum vind je diverse odes aan de vier Nobelprijswinnaars van Ierland.

5. New York City, New York.
Er zijn zóveel klassiekers geschreven in of over New York, dus het is een geweldige plek om te bezoeken als je veel van boeken houdt. Uiteraard kan een bezoekje aan de New York Public Library niet uitblijven, net als de Literary Walk in Central Park. Het Algonquin Hotel aan de West 44th Street werd druk bezocht door schrijvers als J.D. Salinger en Dorothy Parker; dit was tevens de plek waar William Faulkner zijn Nobelprijs-speech hield.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 ultieme reisbestemmingen voor de echte boekenwurm
Sluiten