Anne-Margreet
Anne-Margreet Beauty 28 dec 2017

5 verzorgingstips om in de winter een zacht en soepel huidje te behouden

1. Hete douches zijn een no go // Het is natuurlijk ontzettend verleidelijk om na die gure fietstocht meteen onder een stomend hete douche te springen, maar warm water tast ook de van nature aanwezige beschermende oliën in de huid aan. Om een droge huid te voorkomen kun je de temperatuur beter op lauwwarm laten staan.

2. Je kunt ook te veel smeren // Crème is niet de oplossing voor alles en meer smeren staat zeker niet gelijk aan een grotere effectiviteit. Te veel smeren kan zelfs onnodige oneffenheden tot gevolg hebben. Het is niet erg om af en toe preventief met een crème aan de slag te gaan, maar pas hier wel mee op.

3. Aloë vera verricht wonderen voor je huid // Deze schattige plantjes zijn niet alleen een leuke toevoeging voor je interieur, maar zijn ook te gebruiken als een instant irritatie bestrijder. Knip een stengel af en dep deze direct op droge of geïrriteerde huid om het te verhelpen.

4. Lippenbalsem is je beste vriend // Maar vergeet de aardbeien- of colasmaakjes, we hebben het hier over good old fashioned vaseline. Zelfs als je lippen nog hun gehydrateerde zelf zijn, mag je al met de lippenbalsem in de aanval gaan. Droge lippen kun je namelijk beter voorkomen dan genezen.

5. Eat all the salmon // Zalm bevat belangrijke vetten die er voor zorgen dat je huid vocht beter vasthoudt en dus minder snel uitdroogt. Zet dus wat vaker zalm op het menu voor een mooi, gehydrateerd huidje.

Zijn ochtenden niet zo jouw ding? Dankzij deze 7 tips wordt je nog mooier wakker:

Reageer op artikel:
5 verzorgingstips om in de winter een zacht en soepel huidje te behouden
Sluiten