Josca
Josca Love & Life 27 feb 2016

5 x kamerplanten die helpen voor een betere nachtrust

Niet alleen zorgen de volgende planten voor een schonere lucht in je huis, maar ook voor een betere nachtrust! En het staat ook nog eens goed. Win-win situatie dus.

1. Ficus Benjamina.
De Ficus verwijdert meer dan 70% van schadelijke stoffen die zich in de lucht kunnen bevinden, als benzeen, ammonia en tolueen. Deze stoffen kunnen in de lucht belanden door synthetische materialen als linoleum en spaanplaat. Het zal de kwaliteit van je nachtrust verbeteren en ziet er ook nog eens geweldig uit in je slaapkamer.

2. Aloë Vera.
Naast zijn helende werking, is Aloë Vera één van de meest effectieve planten als het om schone lucht gaat. Het verwijdert chemische stoffen als formaldehyde. ’s Nachts geeft de plant zuurstof af, wat niet gebruikelijk is, maar perfect is voor je nachtrust. Aloë Vera heeft daarnaast ook een positief effect op je immuunsysteem.

3. Sansevieria Trifasciata.
Deze plant is goed voor je ademhaling en je immuunsysteem. Het helpt zelfs tegen hoofdpijn en een hoge bloeddruk. Net als Aloë Vera, produceert het ’s nachts zuurstof en verwijdert het koolstofdioxide uit de lucht.

4. Krulvaren.
De krulvaren draagt de Latijnse naam Nephrolepis Exaltata en staat bekend om zijn rijke essentiële oliegehalte. De plant stimuleert je zenuwstelsel op een positieve manier en helpt je meer te ontspannen. Een betere nachtrust is dus gegarandeerd.

5. Goudpalm.
De Goudpalm wordt ook wel de Areca-, Vederpalm of Dypsis genoemd. De Latijnse benaming is Chrysalidocarpus Lutescens. Deze plant zorgt ervoor dat de lucht gezuiverd wordt en verwijdert daarbij de gifstoffen en koolstofdioxide. De plant brengt ook vochtigheid in de kamer, waardoor deze perfect is voor de winter, aangezien de lucht dan droger is in huis vanwege je thermostaat.

Gaan jouw planten altijd snel dood? De volgende kamerplanten zijn niet zo snel klein te krijgen!

Reageer op artikel:
5 x kamerplanten die helpen voor een betere nachtrust
Sluiten