Josca
Josca Love & Life 6 mrt 2016

5 x oude schoonmaakmethodes die perfect werken

Je oma (of ten minste een aantal van haar generatiegenoten) zweert waarschijnlijk bij schoonmaken met gin, oude kranten, eierschalen en aardappel. We snappen best dat je hier wat meer uitleg bij nodig hebt.

1. Vetvlekken verwijderen door middel van aardappelen.

Vlekken in je tapijt? Aardappelen kunnen hier blijkbaar bij helpen! Zet een bak met ongeveer een halve liter water klaar en rasp hier twee geschilde aardappelen in. Zet nog een bak neer met een halve liter water met een vergiet erboven en giet het aardappelmengsel hierin (de pulp van de aardappel blijft dus achter in het vergiet). De bak met water laat je een uurtje staan. Doe hierna wat van het mengsel op een schone doek en wrijf het op de vlek. Daarna moet je het wel even afspoelen, door een in water gedrenkte doek op de vlek te wrijven en wacht dan tot het droog is. Waarschijnlijk moet je dit nog een paar keer herhalen, maar daarna is de vlek verdwenen.

2. Stoffige hoekjes van de kamer schoonmaken met brood.

Maak je dan niet alleen maar meer rotzooi? Ja en nee. Je stofzuiger kan niet altijd goed in de hoekjes van de kamer komen of je krijgt het simpelweg niet schoon. Maak een balletje van een sneetje wit brood zonder korst en druk deze in de lastige hoekjes. Het vocht in het brood trekt stof aan en het werkt geweldig! Goed, er zullen waarschijnlijk wel broodkruimels vallen die je daarna op moet zuigen, maar het stof is weg!

3. Ramen schoonmaken met oude kranten.
Dit klonk in onze oren eerst ook totaal niet logisch. Vul een sprayfles met water en wit azijn, waarbij de verhouding half om half is. Spray dit op je ramen: azijn helpt tegen vuil en vet. Maak een prop van een aantal pagina’s van een oude krant en poets hiermee de ramen. En ja, dat menen we echt. Je vingers komen waarschijnlijk wel onder de inkt te zitten, maar je ramen zullen én glimmen, én de kranten laten geen nare waterige strepen achter.

4. Verdrijf nare luchtjes met eierschalen.

Stel je hebt een thermoskan of een flesje dat niet meer zo lekker ruikt als voorheen, ook al maak je deze regelmatig schoon. Eierschalen kunnen hier blijkbaar tegen helpen! Bewaar de eierschalen van twee gekookte eieren en maak deze stuk. Gooi ze vervolgens in je fles en vul deze voor een deel met azijn. Schud even goed en laat je fles een paar uur staan. De eierschalen schuren de binnenkant van je fles lichtjes en azijn is een natuurlijk desinfecteermiddel. Spoel je fles ten slotte om met warm water en ook de azijngeur zal verdwijnen.

5. Poets je spiegel met gin.

Voor het optimale resultaat en je spiegel brandschoon te krijgen, neem je een zijden zakdoek en doe je hier een beetje gin op met water, waarna je zachtjes over de spiegel wrijft. Uiteraard kan het ook iets anders zijn dan een zijden zakdoek, maar over het algemeen werkt zijde wel het best. De vetvlekken verdwijnen meteen van je spiegel en het laat ook nog eens een lekker geurtje achter.

Ben je lui? Deze schoonmaak-hacks zullen je leven zo veel makkelijker maken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 x oude schoonmaakmethodes die perfect werken
Sluiten