5x heerlijke lunchrecepten die binnen een handomdraai op tafel staan
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F11%2Flunch.jpg)
Soms heb je gewoon geen zin om een lunch voor te bereiden. Vooral als je veel te doen hebt of stiekem een grote hekel hebt aan het bereiden van een maaltijd. Hoe dan ook, eten moet je. Daarom hebben wij vijf makkelijke lunchrecepten voor jou verzameld die binnen een handomdraai op tafel staan.
Vooral als je hangry begint te worden, heb je baat bij een supersnelle en gemakkelijke lunch.
Lunchrecepten die binnen een handomdraai op tafel staan
Deze makkelijke recepten zorgen ervoor dat je genoeg tijd hebt om je lunch te bereiden. Wij delen recepten die binnen no-time op tafel staan.
1. Gevulde paprika met couscous
Wat heb je nodig?
- 2 rode paprika’s
- 200 gr couscous
- 100 gr eetlepels kikkererwten
- Halve theelepel komijnzaad
- Snuf komijnpoeder
- 2 el semi-zongedroogde tomaatjes fijngesneden
- 2 el olijven fijngesneden
- Handje verse peterselie fijngesneden
- 40 gr feta verkruimeld
- 2 el extra vergine olijfolie
- Zout en peper
Hoe je dit maakt, lees je hier.
2. Gegrilde groenten tosti
Wat heb je nodig?
- 8 plakken casino wit
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 100 gr roquefort
- 8 plakken jong belegen kaas
- Roomboter om in te vetten
- Olijfolie
Hoe je dit maakt, lees je hier.
3. Quesadilla met tonijn
Wat heb je nodig?
- 4 wraps
- 2 blikjes tonijn
- Halve rode ui
- 3 st. augurk
- 1 el mayonaise
- 1,5 el kwark
- 2 tomaten
- 50 gr geraspte cheddar
- Kneepje citroensap
- Paar takjes verse peterselie
- Peper en zout
Hoe je dit maakt, lees je hier.
4. Salade met tomaten en feta
Wat heb je nodig?
- 250 gr snoeptomaatjes
- 75 gr zwarte olijven
- 175 gr komkommer
- 40 gr rode ui
- 100 gr feta kaas
- 10 gr verse peterselie
- 25 ml olijfolie
- 30 ml azijn
- 15 gr honing
Hoe je dit maakt, lees je hier.
5. Tomatenplaattaart met ricotta
Wat heb je nodig?
- 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 250 gr cherrytomaten
- 2 tomaten
- 2 el olie
- Halve rode ui
- 1 kuipje ricotta 250 gram
- 100 gr geraspte kaas
- Halve bosje basilicum
- Peper en zout
Hoe je dit maakt, lees je hier.