Aartie Narain
Aartie Narain Food 27 okt 2020

Yum – 5x soeprecepten voor het najaar om je lepel bij af te likken

Herfst is het seizoen van de soep en daar zijn we heel blij mee. Soep is erg lekker als voorgerecht, lunch en als avondeten. De mogelijkheden zijn eindeloos én het is ook nog eens gezond. De verschillende variaties doet ons hart sneller kloppen tijdens dit weer en daarom hebben wij verschillende soeprecepten verzameld die perfect zijn voor het najaar.

Deze soeprecepten kun je snel op tafel toveren.

Soeprecepten voor het najaar

Tijdens het koude weer zit je extra te wachten op een kom warme soep. Deze vijf recepten voor soep zijn het perfecte medicijn voor een herfstige dag en wil je zeker uitproberen.

1. Vegan pompoensoep

Wat heb je nodig?

  • 1 el olie of boter
  • 1 middelgrote ui
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 flespompoen
  • 1/2 tl piment
  • 1 tl zeezout
  • 1/4 tl gemalen zwarte peper
  • Halve tl verse tijmblaadjes
  • Halve tl cayennepeper (optioneel)
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 tl limoensap

Hoe je dit maakt, lees je hier.

2. Curry linzensoep

Wat heb je nodig?

  • 2 el kokosolie
  • 1 gele ui
  • 1 rode paprika
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 stukken gember
  • 1 el kerriepoeder
  • Halve tl chilivlokken
  • 3/4 kop linzen
  • 1 blik tomaten
  • Koriander
  • Zout en peper
  • 1 blik ongezoete kokosmelk
  • limoenpartjes

Hoe je dit maakt, lees je hier.

3. Avgolemono soep

Wat heb je nodig?

  • 5 kopjes kippenbouillon
  • 2 kopjes gekookte rijst
  • 2 eierdooiers
  • 1/3 kopje citroensap
  • 2 kipfilet
  • 2 el verse dille
  • zout en peper

Hoe je dit maakt, lees je hier.

4. Hongaarse champignonsoep met dille

Wat heb je nodig?

  • 8 el boter
  • 1 grote ui
  • 500 gr champignons
  • 3 el bloem
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 kopjes groentebouillon
  • 6 el sojaus
  • 2 kopjes melk
  • 1 kopje zure room
  • 2 el citroensap
  • 2 el verse dille
  • Verse peterselie
  • Zout en peper

Hoe je dit maakt, lees je hier.

5. Italiaanse quinoasoep

Wat heb je nodig?

  • 2 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 3 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 blik kikkererwten
  • Biologische quinoa
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • snufje chilivlokken
  • Verse spinazie
  • 1 kopje room
  • Zout en peper
  • Parmezaanse kaas

Hoe je dit maakt, lees je hier.

Reageer op artikel:
Yum – 5x soeprecepten voor het najaar om je lepel bij af te likken
Sluiten