Josca
Josca Beauty 15 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

6 dingen die kunnen gebeuren als je stopt met je haar verven

Mocht je twijfelen over je haarkleur, dan zou het ook de moeite waard kunnen zijn om die haarverf eens links te laten liggen. Het volgende kan er allemaal gebeuren als je stopt met het verven van je haar.

1. Het wordt lastiger je haar in model te krijgen.
Als je van nature steil haar hebt, ken je het probleem überhaupt al. Als je je haren niet verft, blijven de lokken zachter en gladder, waardoor het wel gemakkelijk steil naar beneden blijft hangen, maar vlechten en andere haarstijlen lastiger op hun plek blijven. Juist het beschadigen van je haar met bijvoorbeeld haarverf, kan ervoor zorgen dat het makkelijker is dit in model te brengen.

2. Je zal misschien wat meer haarproducten moeten gebruiken.
Dit heeft vooral te maken met het vorige punt. Misschien blijft je kapsel niet goed in model zitten en heb je plots allemaal haarsprays nodig of een texture spray die je haar nét even wat meer dikte geeft. Onze tip: droogshampoo bij de haaraanzet!

3. Je haar voelt gezonder aan.
Overigens voelt dat niet alleen zo, maar ís dat ook zo. Haarverf bracht in vroegere tijden veel meer schade toe aan je haar dan nu, maar het is nog steeds niet helemaal uitgesloten. Als je stopt met je haren verven, wordt je haar veel sterker, glanzender, zachter en gezonder.

4. Je raakt misschien snel verveeld.
Misschien was dat wel één van de redenen waarom je begon met je haar verven: je eigen haarkleur kon soms zo ontzettend saai lijken. Maar goed: je bepaalt altijd nog zelf of je het weer wil verven of niet. Als je twijfelt, kunt je er natuurlijk ook voor kiezen vooral de onderkant iets lichter te maken om dimensie toe te voegen. Je hoeft natuurlijk niet direct voor een all-over verfje te gaan!

5. Je bespaart geld.
Dit is misschien logisch, maar toch: zet eens op een rijtje hoeveel geld je eigenlijk uitgeeft aan haarverf om je uitgroei bij te werken – en al helemaal als je naar de kapper gaat. Je bespaart makkelijk honderden (al dan niet duizenden) euro’s per jaar. Kun je misschien zelfs die reis maken waar je al een poos van droomt.

6. Je haren lijken misschien dunner.
Als je fijn haar hebt van jezelf, kan een haarkleurtje je lokken tijdelijk verdikken. Highlights en lowlights zorgen ook voor een voller effect, maar dan optisch. Stop je dus met je haren verven, dan lijken je haren misschien dunner, al zijn ze hoogstwaarschijnlijk in dezelfde staat als voor het verven.

Blijf je toch liever je haren verven? Dit zijn 7 tips om je nieuwe haarkleur langer mooi te houden:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 dingen die kunnen gebeuren als je stopt met je haar verven
Sluiten