Vivian
Vivian Love & Life 31 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

6 dingen die productiever zijn dan goede voornemens

Laten we eerlijk zijn, de meeste van die goede voornemens belanden in februari al in de prullenbak. Als je écht iets wilt verbeteren, begin daar dan nú mee. 1 januari is geen magische manier om je doelen te bereiken. Dat doe je met hard werken en een goed plan.

Vergeet die goede voornemens. Met onderstaande zes tips bereik je je doelen véél beter (en misschien wel eerder). Op alle gebieden overigens; onderstaande tips zijn weliswaar gefocust op afvallen, maar kun je voor vrijwel alles toepassen.

1. Maak een (ruw) plan van waar je over een jaar wil zijn. Wil je een instrument leren bespelen? Wil je een betere vriend zijn? Wil je voor jezelf beginnen? Dit is moeilijk om uit te voeren, maar het is nóg moeilijker om uit te vinden wat je precies wilt. Ga er eens rustig voor zitten om te bedenken wat jij wilt doen.

2. Ontdek hoe je jezelf kunt verbeteren. Voordat je iets kunt bereiken, zul je eerst uit moeten vinden wat je dan moet verbeteren en hoe je dat doet. Een van de meest populaire goede voornemens is om gewicht te verliezen, maar met een abonnement op de sportschool ben je nog niet gegarandeerd van een sixpack.

Nee, daarvoor zul je je eetstijl moeten aanpassen en speciale oefeningen moeten doen. Maar niet elk dieet en niet elke oefening zal helpen jouw doel te bereiken. Doe dus je research en zoek uit hoe jij het beste kunt trainen en eten. En wees ook zeker niet bang om hierbij hulp te vragen.

Of stel je voor dat je een betere schrijver wilt worden. Het is dan logisch dat je meer moet schrijven, want practice makes perfect. Maar je kunt ook workshops en cursussen volgen om tips te krijgen van professionele schrijvers. Geef je alvast op!

3. Maak een plan van hoe je je doel wilt bereiken. Nu je weet op welke manieren je je doel kunt bereiken, is het belangrijk om een plan op te stellen. Zeg niet direct: “Ik ga vijf dagen per week naar de sportschool”, als dit niet realistisch is voor jou.

Hoewel je een langetermijnplan hebt, is het belangrijk om ook op korte termijn te kijken. Het kan zijn dat je uiteindelijke doel is om twintig kilo af te vallen. Een flinke uitdaging, maar niet onmogelijk als je weet hoe je dat gaat aanpakken. Door van dag tot dag te kijken, blijf je gemotiveerd. “Vandaag ga ik minimaal een uur sporten na werk” of “Vandaag ga ik dertig minuten met de hond lopen.” Zet het vast in je agenda! Voor vanavond, maar ook de komende weken.

4. Stel jezelf tussendoor doelen. Je uiteindelijke doel om tien kilo af te vallen is nog zo ver weg, denk je. Hierdoor verlies je al snel motivatie. Door tussendoor doelen voor jezelf te stellen, zie je direct vooruitgang en blijf je gemotiveerd om door te gaan.

Stel wekelijkse of maandelijkse doelen. Als je gewicht wilt verliezen is het beter om per maand bijvoorbeeld een doel van drie kilo te stellen. Per week is het moeilijker om significant verschil te zien in je gewicht, waardoor je juist motivatie kunt verliezen.

Wil je een betere schrijver worden? Daarbij is veel lezen natuurlijk ook belangrijk. Stel jezelf bijvoorbeeld het doel om per week minstens één boek te lezen.

5. Vertel iedereen waar je mee bezig bent. Het is heel lastig om dingen te bereiken in je eentje. Wanneer je aan je omgeving vertelt dat je een bepaald doel hebt, kunnen zij je helpen dit te bereiken. Niet door keihard in je oor te schreeuwen dat je iets moet doen, maar door steun te bieden en je te motiveren.

En nu je het iemand anders hebt verteld, kun je er moeilijker onderuit. Je hebt dan namelijk niet alleen het gevoel dat je jezelf teleurstelt, maar ook die persoon.

Als je het echt groots wilt aanpakken kun je je doel delen op Facebook of een blog bijhouden, zodat je al je vrienden en familie op de hoogte kunt houden.

6. Wacht niet tot 1 januari. Grote kans dat als je écht iets wilt veranderen in je leven, je dit al ver voor 1 januari weet. Waarom begin je er dan niet gewoon mee? Je hebt geen nieuw jaar nodig om te werken aan een nieuwe jij. Dat is slechts uitstelgedrag. Als je iets wilt veranderen, begin dan vandaag.

Wil je je leven op orde brengen? Volg dan deze 10 tips voor een productiever leven:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 dingen die productiever zijn dan goede voornemens
Sluiten