Josca
Josca Love & Life 9 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

6 fouten die je maakt tijdens het opladen van je iPhone

Damn, je batterij is alwéér leeg en je hebt het idee dat je nog nauwelijks iets met je telefoon hebt gedaan vandaag. Voordat je gelijk Apple de schuld gaat geven, of het feit dat je telefoon een jaar oud is (dat is overigens helemaal niet oud voor een telefoon), moet je even kijken naar je eigen gewoontes wat betreft het opladen.

Wellicht staan hieronder een aantal dingen die je onbewust verkeerd doet en ervoor zorgen dat je batterij sneller leeg gaat. Het zijn hele kleine simpele dingen waar je je waarschijnlijk niet bewust van bent, maar die wel grote impact hebben op de batterij.

1. Je legt je telefoon aan de oplader als deze nog niet helemaal leeg is

Dit is echt heel erg slecht voor je batterij. Wat je eigenlijk zou moeten doen, is je telefoon helemaal leeg laten gaan en deze vervolgens aan de lader leggen. Wanneer deze tot 100% is gekomen, laat je je telefoon nog een uurtje liggen. Dit is over het algemeen de beste manier om je telefoon op te laden, zoals Apple medewerkers ook zelf aanraden.

2. Je hebt een back-up telefoon en laat deze met een compleet lege batterij in de kast liggen

Voor het geval dat je je telefoon weer eens laat vallen, heb je nog een oude liggen, waarvan de batterij helemaal leeg is. Dit kan ervoor zorgen dat de batterij later niet meer zo lang meegaat als voorheen. Aan de andere kant moet je de telefoon ook weer niet tot 100% opladen, want dat zorgt net zo goed voor problemen. Laad deze in plaats daarvan op tot zo’n 50% en bewaar je telefoon op een koude plek.

3. Je laat je telefoon veel te warm worden

Nou heeft dit niet volledig te maken met het opladen van je telefoon, maar het is niet goed voor de batterij. Vooral iPhone batterijen houden niet van warmte of extreme kou. Leg je telefoon sowieso niet in de zon, iPhones functioneren nog goed in temperaturen van 1 tot 35 graden.

4. Je maakt teveel gebruik van je powerbank

Niet iedereen heeft natuurlijk zo’n ding, maar als je gebruik maakt van een powerbank moet je dat zeker niet te vaak doen. Net als bij het vorige punt wordt je telefoon er erg warm van (en de powerbank zelf ook), wat schade kan richten aan je iPhone.

5. Je laat je hoesje om je telefoon zitten als deze oplaadt

Als we het dan toch over hitte hebben, kunnen we je deze tip ook wel vertellen. Is het je ooit eens opgevallen dat je telefoon hartstikke warm wordt tijdens het opladen? Dat kan best eens zijn omdat je telefoonhoesje de hitte tegenhoudt en het dus in je telefoon blijft zitten. Pas daar dus mee op of haal het er compleet af tijdens het opladen.

6. Je gebruikt de verkeerde oplader

Ja, Apple laders gaan vrij snel stuk, maar ze zijn er wel speciaal voor ontworpen om je Apple-producten op te laden. Neem je een goedkopere versie ter vervanging, dan kan deze je batterij beschadigen, aangezien Apple-laders in principe minderen met opladen bij 100% en de goedkopere versies niet. Die paar tientjes zijn het dus toch wel waard.

Gebruik je je telefoon iets teveel? Bij dezen 16 tips om ervoor te zorgen dat je batterij niet zo snel leeg gaat:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 fouten die je maakt tijdens het opladen van je iPhone
Sluiten