Alex Ebbers
Alex Ebbers Fashion 1 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze 6 items zou je altijd op de mannenafdeling moeten kopen

De kans is groot dat je tijdens het winkelen voor basics meestal uitwijkt naar dezelfde winkels. Zara, Mango, H&M, COS; het zijn winkels waar je natuurlijk prima terechtkunt voor je ‘basic white tee’ of ‘oversized sweater’. Toch kan het écht nog veel makkelijker én goedkoper: wijk eens uit naar de mannenafdeling.

Geef toe, je hebt véél liever de trui van je vriend aan, dan die van jezelf. Niet alleen omdat ‘ie naar hem ruikt, maar ook omdat hij gewoon zo lekker zit en van goede kwaliteit is. Mannenkleding is gemaakt voor *tromgeroffel* mannen, wat inhoudt dat het voor vrouwen vaak oversized valt. Hou je daarvan? Dan kun je de volgende zes items van de mannenafdeling vast waarderen.

1. Crewnecks

Voor een basic crewneck mag je vanaf nu écht nooit meer ergens anders naartoe, dan naar de mannenafdeling. Je vindt ze er in alle soorten en kleuren, ze zitten net zo lekker (al dan niet lekkerder) dan die van de vrouwenafdeling en schelen waarschijnlijk de helft in prijs. Need we say more?

2. Boyfriend jeans

Boyfriend jeans zijn niet meer weg te denken van het straatbeeld. Wij zijn vooral fan van de versleten variant, de zogeheten ripped jeans. Vrouwenzaken bieden vaak maar een beperkte selectie, waardoor het lastig kan zijn een mooi model te vinden. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? De mannenafdeling hangt er vol mee!

3. Oversized overhemden

Oversized overhemden zijn tijdloos, dus ook hier geldt weer: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? De mannenafdeling hangt vol met overhemden, dus sla daar lekker je slag.

4. Spijkerjassen

Ben jij het type dat het liefst alles een tikkeltje oversized draagt en niet houdt van moeilijke frutsels zoals emblemen of studs? Dan is het verstandig je spijkerjas op de mannenafdeling te kopen. Niet alleen hebben ze hier tientallen verschillende soorten, ook is de kans groot dat de kwaliteit een stuk beter is dan op de vrouwenafdeling.

5. Basic T-shirts

Een fijn wit T-shirt is misschien wel het moeilijkste item van allemaal. Hij moet niet doorschijnen, maar ook niet te dik zijn, niet te strak maar ook niet te wijd zitten, de goede lengte hebben, en ga zo maar door. Op de mannenafdeling vind je vaak tientallen verschillende T-shirts in allerlei verschillende soorten en kleuren. De kans zit er dus dik in dat er óók voor jou wel eentje tussen hangt.

6. Blazers

De struggle van het vinden van een mooie oversized blazer is heel. erg. real. Vaak zitten ze of net te strak, of net te wijd. Zeker als je lange armen hebt, is de zoektocht naar een passende blazer de hel op aarde. Op de mannenafdeling vind je meer dan genoeg verschillende blazers waarvan je er vrijwel zeker van kunt zijn dat zelfs jouw lange armen erin passen. Score!

7. Weekendtassen

Wanneer je een weekend weggaat, prop je waarschijnlijk altijd alles in de grootste hand- of rugtas die je hebt. Zonde, want op de mannenafdeling vind je prachtige weekendtassen waar tien keer zoveel in past, en die er ook nog eens mooi uitzien.

10 redenen waarom shoppen op de mannenafdeling zóveel beter is

Reageer op artikel:
Deze 6 items zou je altijd op de mannenafdeling moeten kopen
Sluiten