Josca
Josca Beauty 7 aug 2016

6 manieren waarop je misschien je haren beschadigt

Bij de volgende haarfoutjes die veel voorkomen, staan uiteraard ook een aantal tips hoe je het wél goed kunt doen.

1. Je borstelt je haar van boven naar beneden.
Het klinkt niet logisch, maar eigenlijk zou je dit beter andersom kunnen doen. Begin onderaan en werk met korte bewegingen. Op deze manier kun je de klitten die zich onderaan gevormd hebben gemakkelijker eerst weg borstelen, zodat je er later niet doorheen hoeft te jassen.

2. Je slaapt met (semi-)nat haar.
Nat of vochtig haar is heel kwetsbaar en kan sneller afbreken, al helemaal als je hiermee gaat slapen en ligt te woelen in bed. Een knot, vlecht of staart helpt daar niet tegen. Plan je douchetijd dus niet in vlak voordat je gaat slapen, maar doe het zo dat je haar nog wat tijd heeft om op te drogen. Óf koop een satijnen kussensloop om wrijving te voorkomen.

3. Je föhnt je haar meteen na het douchen.
Bekijk het zo: hoe langer je föhnt, des te langer je haar wordt blootgesteld aan hitte en we weten allemaal dat hitte niet zo goed is voor je haar. Laat je haren in plaats daarvan bijvoorbeeld een poosje drogen in je handdoek of houd het los en föhn het daarna, dat is veel beter voor je haar.

4. Je stijlt of krult je haar teveel.
Wederom: je haar wordt niet blij van hitte. Ook het compleet dichtknijpen van een stijl- of krultang is niet goed voor je haar. Zorg ervoor dat je haar helemaal droog is en houd de stijl- of krultang voortaan losjes dicht zodat niet al je haar direct in contact komt met de hitte.

5. Je doet je haar te vaak vast.
Ja, we weten het, die updo’s en schattige vlecht-tutorials zijn te leuk om niet te proberen, maar als je dit te vaak doet kan het je haren beschadigen. Doordat er druk op je haren komt te staan, verzwakken je lokken en breken ze gemakkelijk af. Draag je haren wat vaker los of breng hier een beetje voedende olie in aan voordat je het opsteekt.

6. Je gebruikt teveel droogshampoo.
Het is zó handig als je even geen tijd hebt om te douchen (lees: te lui bent om je wekker vroeger te zetten), maar niet per se goed voor je haar. Je haar verliest er niet alleen zijn natuurlijke glans door, maar droogshampoo kan er ook voor zorgen dat je haarzakjes verstopt raken. Minder dus een klein beetje met je droogshampoo.

Nog een manier waarop je je haar kan beschadigen is door het te vaak te verven. Er is echter een wetenschappelijke reden die verklaart waarom je haar verven zo verslavend is:

Reageer op artikel:
6 manieren waarop je misschien je haren beschadigt
Sluiten